«O Ηappy σε αποστολή» – Ο ψηφιακός ήρωας που πολεμά την παιδική κακοποίηση (video)

«Ο ρόλος του παιχνιδιού είναι διττός. Αφενός στοχεύει στην ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των παιδιών ως προς τις διαφορετικές μορφές κακοποίησης και στον διαχωρισμό συμπεριφορών και αφετέρου το παιχνίδι παρέχει μια μέθοδο διαλόγου μεταξύ του παιδιού και του ενήλικα που το συνοδεύει, με απώτερο στόχο το παιδί να μπορεί να διαχειρίζεται τέτοιες καταστάσεις και να υποστηρίξει τους συνομηλίκους του, που είναι πιθανά θύματα κακοποίησης» δήλωσε στην ΕΡΤ η Μαρία Έλλη Δουφεξή Καπλάνη.

Μιλώντας στην εκπομπή «Από τις Έξι», για το ηλεκτρονικό παιχνίδι «O Ηappy σε αποστολή» η κοινωνιολόγος – ερευνήτρια του Έργου, Co-Happiness: Happy and Safe in the Community» δήλωσε ότι το παιχνίδι απευθύνεται σε παιδιά από έξι έως εννέα ετών και είναι διαθέσιμο δωρεάν, στην ιστοσελίδα του έργου.

To παιχνίδι που είναι χρησιμοποιείται και στο πλαίσιο της τάξης, είναι μεταγλωττισμένο σε ελληνικά, ιταλικά, γερμανικά, πορτογαλικά, φιλανδικά και ολλανδικά. Τα πρώτα μηνύματα, από την πιλοτική εφαρμογή του -στην Ιταλία- ήταν πολύ ενθαρρυντικά.

www.ertnews.gr

Γεωργία Παμπουχίδου
image}

Αφήστε μια απάντηση