Ηλιόλουστος καιρός αλλά με βροχές και καταιγίδες

Δε θα λείψουν οι βροχές, καθώς και λίγες καταιγίδες αυτήν την εβδομάδα κυρίως στα βόρεια, στις περισσότερες περιοχές όμως ο καιρός θα είναι ηλιόλουστος.

Οι βορειοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν ενισχυμένοι στα νότια πελάγη έως 6 μποφόρ, ενώ από το απόγευμα της Τετάρτης θα ενισχυθούν στο ΝΑ. Αιγαίο και στα 7 και τη θερμοκρασία σε μικρή πτώση σήμερα και την Πέμπτη δε θα ξεπεράσει τους 33-35 βαθμούς. Το Σαββατοκύριακο περιμένουμε κάποιες βροχές από τα βορειοδυτικά, περισσότερα όμως θα πούμε τις επόμενες ημέρες.

ΣΗΜΕΡΑ

Τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες σε Κεντρική – Ανατολική Μακεδονία και Θράκη με σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα, ενώ το μεσημέρι λίγη συννεφιά και πιθανές βροχές θα έχουμε σε Δ. Πελοπόννησο, Σποράδες και Εύβοια. Οι άνεμοι δυτικοί – βορειοδυτικοί θα φτάνουν τοπικά στα νότια πελάγη και τα 6 μποφόρ και η θερμοκρασία πέφτει λίγο, με τις υψηλότερες τιμές στα ανατολικά ηπειρωτικά να μην ξεπερνούν τους 33-35 βαθμούς και στα νησιά τους 32-33.

ΑΤΤΙΚΗ

Καλός καιρός, με λίγες μόνο συννεφιές στα βόρεια το μεσημέρι – απόγευμα, δυτικοί άνεμοι 3-4 και πρόσκαιρα νοτιάδες έως 5 μποφόρ και θερμοκρασία έως 34 βαθμούς.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Γρήγορη βελτίωση, ενισχυμένοι βορειοδυτικοί άνεμοι 3-5 μποφόρ με εξασθένηση από το μεσημέρι και θερμοκρασία έως 31 βαθμούς.

ΑΥΡΙΟ

Καλός καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με εξαίρεση την Κεντρική – Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη όπου θα έχουμε βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες μέχρι το βράδυ, ενώ και σε Α. Θεσσαλία, Σποράδες, Εύβοια και ενδεχομένως Α. Στερεά θα έχουμε λίγες συννεφιές και θα εκδηλωθούν λίγες τοπικές βροχές. Άνεμοι και θερμοκρασία, δεν αλλάζουν σημαντικά.

Πάττυ (Παναγιώτα) Δ. Σπηλιωτοπούλου
B.Sc. Φυσικός
M.Sc. Μετεωρολόγος – Περιβαλλοντολόγος
M.Sc. Ειδικός στις Στρατηγικές Διαχείρισης Κρίσεων & Καταστροφών
M.A. Δημοσιογράφος
Εθνικό & Καποδιστριακό Παν/μιο Αθηνών

www.ertnews.gr

Μαρία Νικολαΐδου
image}

Αφήστε μια απάντηση