To Χόλιγουντ θυμάται τον Τσάντγουικ Μπόουζμαν στην επέτειο του θανάτου του – Συγκινητικές αναρτήσεις

Πέρασε κιόλας ένας χρόνος από τότε που ο αδικοχαμένος ηθοποιός Τσάντγουικ Μπόουζμαν, ο κινηματογραφικός «Mαύρος Πάνθηρας» της Marvel πέθανε και οι διάσημοι φίλοι του δεν τον λησμόνησαν.

Σε ηλικία μόλις 43 ετών ο Μπόουζμαν, ήταν για τους νεαρούς αφροαμερικανούς κάτι περισσότερο από ένας σούπερ ήρωας ταινιών δράσης. Σε μια περίοδο που το κίνημα Black Lives Matter ήταν στο αποκορύφωμά του, ο πολυτάλαντος ηθοποιός και ακτιβιστής ήταν ένα ίνδαλμα για πολύ κόσμο.

Παρά την τεράστια επιτυχία που σημείωσε ο Μαύρος Πάνθηρας στους κινηματογράφους, την αποδοχή των συναδέλφων του για τις υποκριτικές του ικανότητες και τις οσκαρικές του ερμηνείες, αίσθηση προκάλεσε η τεράστια συγκίνηση σε όλο τον κόσμο. Ήταν τέτοιο το αντίκτυπο της απώλειάς του που για μέρες κοινωνιολόγοι και δημοσιογράφοι προσπαθούσαν να εξηγήσουν το φαινόμενο της επίδρασης του Τσάντγουικ Μπόουζμαν.

Ήταν 28η Αυγούστου 2020 όταν ο πρωταγωνιστής του “Ma Rainey’s Black Bottom”, του «Black Panther» και του «42» έχασε τη μάχη με την επάρατη νόσο. Ήταν μόλις 43 ετών.

Από τους πλέον αγαπητούς ηθοποιούς της τελευταίας δεκαετίας, ισορροπούσε ιδανικά ανάμεσα στο ταλέντο και την πολιτική στράτευση που τον έκανε να παροτρύνει τις μειονότητες και τους Αφροαμερικανούς να μη φοβούνται να ακολουθήσουν, όπως αυτός, το όνειρό τους.

Μετά την αποφοίτησή του από το πανεπιστήμιο Χάουαρντ, σπούδασε  κινηματογράφο ενεργοποιήθηκε σε διάφορα ακτιβιστικά κινήματα υπέρ των δικαιωμάτων των Αφροαμερικανών.

Ένα χρόνο μετά, απλός κόσμος αλλά και διάσημοι φίλοι του έκαναν συγκινητικές αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κάνοντάς μας κοινωνούς στη λύπη τους.

Η Λουπίτα Νιόνγκο, βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός και συμπρωταγωνίστρια του στο «Black Panther», σε ανάρτησή της στο Instagram έγραψε: «Δεν ήξερα ότι θα μπορούσα να αποζητώ εξίσου το γέλιο και την σιωπή του. Ένα χρόνο μετά την απώλειά του η μνήμη του Τσάντγουικ Μπόουζμαν παραμένει ζωντανή».

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Lupita Nyong’o (@lupitanyongo)

Ο Αμερικανός ηθοποιός και τραγουδιστής Τζος Γκαντ, γνωστός για τη φωνή του Olaf στο franchise του Frozen και συμπρωταγωνιστής του στην ταινία «Στη Σκια του Νόμου – Μarshall» έγραψε ότι «ούτε μια μέρα δεν περνάει χωρίς (ο χαμός) να πονάει. Αλλά στα σκοτάδια, μάς θυμίζει πάντα το φως». Ταυτόχρονα αναδημοσίευσε την ανάρτηση που έκανε πέρυσι, μαζί με μια ανοιχτή επιστολή του Μπόουζμαν.

www.ertnews.gr

Γεωργία Παμπουχίδου