Καραϊτίδης -Τσίλης: Τι δεν γνωρίζουμε για τους Ταλιμπάν και πώς κινείται ο Ερντογάν στο προσφυγικό

Με αιχμή το εφιαλτικό σενάριο που επικαλείται ο ΟΗΕ προειδοποιώντας ότι το χάος στο Αφγανιστάν υποδαυλίζει μισό εκατομμύριο επιπλέον πρόσφυγες, ο μητροπολίτης νοτιοανατολικής Ασίας, Κωνσταντίνος Τσίλης επισημαίνει ότι οι Ταλιμπάν δεν ξέρουν από διάλογο.

«Πρέπει να μπούμε στα δικά τους παπούτσια», για να καταλάβουμε ότι δεν πρόκειται για θρησκευτική σέκτα, αλλά για αγρότες χαμηλού μορφωτικού επιπέδου που αναγκάστηκαν να ζήσουν σε καταυλισμούς του Πακιστάν και ονειρεύτηκαν ανεξάρτητη χώρα με παραδόσεις του Ισλάμ. «Δεν έμαθαν τίποτα άλλο από τη βία και τα όπλα», επισημαίνει ο μητροπολίτης, που επιτηρεί και την περιοχή της Καμπούλ, ενώ έχει απομακρυνθεί από το Αφγανιστάν.

Η αφγανική κρίση παρέχει γεωπολιτική ευκαιρία στον Ερντογάν

Ο πρέσβης ε.τ Δημήτρης Καραϊτίδης, επισημαίνει ότι αναπόφευκτα η Τουρκία θα δεχτεί μεγάλο αριθμό προσφύγων, κάτι που σίγουρα θα γίνει «χαρτί» στα χέρια του Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος και δεν βιάζεται να απαντήσει στο αίτημα των Ταλιμπάν για βοήθεια στον έλεγχο του αεροδρομίου της Καμπούλ, μετά την αποχώρηση των ξένων δυνάμεων.

Πηγή:ΕΡΤ

www.ertnews.gr

Σοφία Χούντα
image}

Αφήστε μια απάντηση