Τα χελιδόνια της Καμπούλ – Δωρεάν προβολές της συγκινητικής animation ταινίας για τη ζωή στο Αφγανιστάν

Μια σημαντική πρωτοβουλία, τη συγκέντρωση οικονομικής βοήθειας για τις δοκιμαζόμενες γυναίκες στο Αφγανιστάν, διοργανώνουν οι δημιουργοί του φιλμ κινουμένων σχεδίων «Τα Χελιδόνια της Καμπούλ» στην Αθήνα.

Θέλοντας να συνδράμει με όποιον τρόπο μπορεί στην ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση, το Cinobo καλεί όποιον θέλει να δώσει το «παρών» στις δωρεάν προβολές της animation ταινίας που θα προβληθούν τη Δευτέρα 30/8 στις 20.30 στον κινηματογράφο Σινέ Φλερύ και την Τετάρτη 1/9 στις 22.15 στον κινηματογράφο Cine Αλεξάνδρα, στην Αθήνα.

Στις κινηματογραφικές προβολές του συγκινητικού φιλμ κινουμένου σχεδίου, θα υπάρχει κουτί ελεύθερης συνεισφοράς και τα έσοδα θα διατεθούν υπέρ της οργάνωσης Women for Afghan Women.

Τα «Χελιδόνια της Καμπούλ» εξυμνεί την αγάπη και την ελευθερία. Η ταινία αποτυπώνει την ιστορία δύο ζευγαριών που προσπαθούν να ζήσουν υπό την κυριαρχία των Ταλιμπάν το καλοκαίρι του 1998 στην Καμπούλ. Πρόκειται για μία συγκλονιστική ιστορία νεανικής αγάπης, αποτυπωμένη με μια εντυπωσιακή τεχνική χειροποίητου κινουμένου σχεδίου, που μετά τα τελευταία γεγονότα στο Αφγανιστάν γίνεται πιο επίκαιρη από ποτέ.

Χρησιμοποιώντας λιτό σχέδιο, βασισμένο σε κινήσεις αληθινών ηθοποιών, οι δημιουργοί του animation καταφέρνουν να ζωντανέψουν μια ηλιόλουστη αλλά ερειπωμένη Καμπούλ, όπου οι άνθρωποι –και ειδικά οι γυναίκες– ζουν μέσα στον φόβο, στη φτώχεια και στις προσβολές. Η ιστορία αγάπης που παίρνει τραγική τροπή, κρύβει μέσα της πολυδιάστατους χαρακτήρες, οι οποίοι βοηθούν στον σχηματισμό του συνταρακτικού κοινωνικού πορτρέτου που επιδιώκουν οι δημιουργοί.

 

www.ertnews.gr

Γεωργία Παμπουχίδου