Σε απολογία οι Mητροπολίτες Κυθήρων και Αιτωλίας – Δεν τήρησαν απόφαση της Ιεράς Συνόδου για τα μέτρα (video)

Η μη τήρηση των υγειονομικών μέτρων και η επιστολή παραίτησης του Μητροπολίτη Θήρας, Επιφάνιου ήταν τα σημαντικά θέματα με τα οποία ασχολήθηκε σήμερα η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας.

Σε μια συνεδρίαση που είχε μεγάλο ενδιαφέρον, αναστάτωση προκάλεσε η διάψευση του Μητροπολίτη Θήρας ότι είχε υποβάλει επιστολή παραίτησης, την οποία κάποιος/κάποιοι πλαστογράφησαν, σταματώντας έτσι τις διαδικασίες αντικατάστασής του.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Ελίνας Κολύβα, στο Συνοδικό Μέγαρο βρέθηκαν σήμερα (26/8) ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς και ο Κυθήρων Σεραφείμ για να απολογηθούν καθώς είχαν δείξει απειθαρχία για την τήρηση των υγειονομικών μέτρων, αλλά και του έκτακτου ωραρίου τέλεσης των ιερών ακολουθιών την περίοδο του Πάσχα.

Η γνωμάτευση της Συνοδικής Επιτροπής επί των Δογματικών και Νομοκανονικών ζητημάτων, διαπίστωνε απειθαρχία προς τις αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου, παραπέμποντας τους δύο Αρχιερείς για: Καταφρόνηση της προϊσταμένης εκκλησιαστικής Αρχής, απειθαρχία Θεολογική πλάνη και ηθική αυτουργία για απειθαρχία των πιστών σε σχέση προς τις υποδείξεις της Πολιτείας και της Εκκλησίας σε θέματα υγείας.

Ρεπορτάζ: Ελίνα Κολύβα / ΕΡΤ

www.ertnews.gr

Γεωργία Παμπουχίδου
image}

Αφήστε μια απάντηση