Μ. Σφακιανάκης: Κατά 566% αυξήθηκε η διακίνηση πλαστών πιστοποιητικών Covid στο Διαδίκτυο (video)

Τεράστια έκταση παίρνει στο Διαδίκτυο η διακίνηση πλαστών πιστοποιητικών με τα στοιχεία να κάνουν λόγο για αύξηση της παράνομης δραστηριότητας σε ποσοστό που φτάνει το 566%», αποκάλυψε στην ΕΡΤ ο Μανώλης Σφακιανιάκης, πρόεδρος του Διεθνούς Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας.

«Δυστυχώς υπάρχει μια έξαρση στα πλαστά πιστοποιητικά τους τελευταίους δύο μήνες, από τότε που το πιστοποιητικό εμβολιασμού έγινε απαραίτητο εφόδιο για να ταξιδέψουμε στον κόσμο», είπε στην εκπομπή «Συνδέσεις» ο κ. Σφακιανάκης.

Σύμφωνα με την καταγγελία του, «τα πλαστά πιστοποιητικά κοστίζουν από 50 έως 250 € και από το σκοτεινό Διαδίκτυο. Έχουν περάσει σε εφαρμογές όπως είναι το Instagram και το Whats up, που είναι κρυπτογραφημένα και πληρώνεις σε κρυπτονομίσματα».

Όπως τόνισε ο ειδικός στην κυβερνοασφάλεια, «η Interpol και η Europol μέσω της επιχείρησης Παγγαία προσπαθούν να βρουν στοσκοτεινό Διαδίκτυο” τις εστίες που πωλούν στο Διαδίκτυο πλαστά πιστοποιητικά, μάσκες και πλαστά φάρμακα. «Η αστυνομία, σε ενενήντα χώρες, προσπαθεί να δαμάσει και να περιορίσει το κομμάτι αυτό που λέγεται υγεία».

 

 

www.ertnews.gr

Γεωργία Παμπουχίδου
image}

Αφήστε μια απάντηση