Κidssave lives: Εκπαιδεύουν παιδιά να σώζουν ζωές με απινιδωτές (video)

Για τη σημαντική πρωτοβουλία να εκπαιδεύσουν μαθητές στις πρώτες βοήθειες και τη χρήση των πολύτιμων απινιδωτών μίλησε στην ΕΡΤ ο Αναστάσιος Στεφανάκης, πρόεδρος του φορέα KIDSSAVELIVES με αφορμή την μείωση του ΦΠΑ για την αγορά απινιδωτή στο 6%.

«Η 12χρονη Λεμονιά είναι ένα από τα 92.000 παιδιά που έχουν εκπαιδευτεί τα τελευταία δέκα χρόνια από το KIDSSAVELIVES και την Ελληνική Εταιρεία Επείγουσας Νοσοκομειακής Φροντίδας. Ωστόσο, τα εκπαιδευμένα χέρια δεν μπορούν να σώσουν ζωές», δήλωσε στην εκπομπή «Από τις Έξι» ο κ. Στεφανάκης, για το περιστατικό στη Χαλκιδική που μια ανήλικη έσωσε έναν συμπολίτη μας.

«Κάθε χρόνο 350.000, ανεξαρτήτου ηλικίας παθαίνουν καρδιακή ανακοπή. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος επανήλθε στη ζωή γιατί υπήρχε δίπλα του ένας απινιδωτής. Δυστυχώς στην Ελλάδα και μετά την οικονομική κρίση δεν υπάρχουν αρκετοί απινιδωτές», δήλωσε ο κ. Στεφανάκης περιγράφοντας στην ΕΡΤ τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε η οργάνωση ώστε να μειωθεί ο ΦΠΑ για την απόκτησή τους.

«Το κόστος για ένα καλό μηχάνημα κοστίζει πλέον κάτω από 1.000 €. Το δίκτυο απινιδωτών πρέπει επιτέλους στην Ελλάδα να αυξηθεί κατακόρυφα. Τον επόμενο χρόνο πρέπει να δούμε σε κάθε σχολείο, γήπεδο και τοπικές αυτοδιοικήσεις από έναν απινιδωτή», είπε ο κ. Στεφανάκης. «Στόχος μας από τους 700 να φτάσουμε τους 10.000 απινιωτές. Κάθε επιχείρηση πρέπει να βάλει έναν αυτόματο εξωτερικό απινιδωτή. Μέσα από αυτές τις εκπαιδεύσεις μπήκανε 150 απινιδωτές το προηγούμενο διάστημα».

Ρεπορτάζ: Κατερίνα Μπατζάκη / ΕΡΤ

 

 

www.ertnews.gr

Γεωργία Παμπουχίδου
image}

Αφήστε μια απάντηση