Θεοδωρίδου: Σε ποιους θα γίνεται γ’ δόση εμβολίου κατά του κορονοϊού (video)

Με εμβόλια mRNA θα γίνεται η αναμνηστική δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού ανακοίνωσε πριν από λίγο η ομότιμη Καθηγήτρια Παιδιατρικής και Πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου.

Όπως είπε η τρίτη δόση αφορά ομάδες υψηλού κινδύνου όπως μεταμοσχευμένους, άτομα σε λίστα για μεταμόσχευση, με νεφρική ανεπάρκεια, με καρκίνο υπό αγωγή και άτομα με ανοσοκαταστολή.

Η κ. Θεοδωρίδου τόνισε ότι η αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης αποτελεί την πιο αποτελεσματική μέθοδο μείωσης της εξάπλωσης της παραλλαγής Δέλτα η οποία όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ανέτρεψε πολλές προβλέψεις.

Είπε ακόμα ότι ο εμβολιασμός με δύο δόσεις παραμένει αποτελεσματικός για την πρόληψη της σοβαρής νόσου και την αποφυγή των θανάτων σε ποσοστό που ξεπερνά το 92%.

«Αναντίρρητα με την παραλλαγή Δέλτα φαίνεται ότι και οι εμβολιαζόμενοι είναι λιγότερο προστατευμένοι από την ήπια και μέτρια λοίμωξη, κολλάνε τον ιό και η λοίμωξη δημιουργεί υψηλό ιικό φορτίο, έχει βραχύτερο χρόνο επώασης, όμως και πάλι στο σύνολο τα εμβολιασμένα άτομα έχουν κατά 65% μικρότερες πιθανότητες να μεταδώσουν τον ιό σε σχέση με τους ανεμβολίαστους».

 

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr
image}

Αφήστε μια απάντηση