Καιρός: Kυριακή και Δευτέρα πολύ ισχυρό μελτέμι – Αναλυτική πρόγνωση (video)

Κυριακή και Δευτέρα το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι το πολύ ισχυρό μελτέμι στο Αιγαίο, την Κυριακή μάλιστα πιθανόν να φτάσει στις Κυκλάδες και τα 8 μποφόρ, σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο.

Μικρή εξασθένηση των βοριάδων προβλέπεται την Τρίτη. Τετάρτη και Πέμπτη στα βόρεια θα σημειωθούν τοπικές βροχές.

Την Κυριακή προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις στην κεντρική Μακεδονία, τις Σποράδες, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια , σε αυτές τις περιοχές ίσως βρέξει για λίγο. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός, με λίγα σύννεφα το μεσημέρι στα βουνά της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στο Αιγαίο 7 και πιθανώς τοπικά έως 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε κανονικά για την εποχή επίπεδα μόνο στα δυτικά ηπειρωτικά τμήματα θα φτάσει τους 34 βαθμούς Κελσίου. Στα νησιά του Αιγαίου και τη βόρεια Κρήτη 28 με 29 και στα υπόλοιπα νησιά τους 32 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπεται μια ηλιόλουστη Κυριακή. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες μέχρι το απόγευμα, οπότε είναι πιθανό να σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και τις πρώτες πρωινές ώρες βόρειοι βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Δευτέρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με τοπικές νεφώσεις στη βόρεια Κρήτη και πρόσκαιρα στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα συνεχίσουν βόρειοι στο Αιγαίο 6 τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά. Σε περιοχές μακριά από τη θάλασσα εκεί θα φτάσει τους 35 βαθμούς. Στις Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη οι χαμηλότερες θερμοκρασίες εκεί το μεσημέρι το θερμόμετρο δεν θα ξεπεράσει τους 30 βαθμούς.

Μετεωρολόγος: Παναγιώτης Γιαννόπουλος 

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr

Αφήστε μια απάντηση