Φ. Γεννηματά από τη Γορτυνία: “Μπορεί να φυτρώσει η ελπίδα στα καμένα”

Μπορεί να φυτρώσει η ελπίδα στα καμένα. Είναι κατανοητή η οργή, ο θυμός και η θλίψη. Ζήτησα να γίνει συζήτηση στη Βουλή για το θέμα των πυρκαγιών και θα γίνει. Το βλέμμα, πλέον, πρέπει να είναι στραμμένο μπροστά. Πρέπει, άμεσα να γίνουν αντιπλημμυρικά και αντιδιαβρωτικά έργα, πρέπει να δοθούν γρήγορα αποζημιώσεις και αυτές να συνεχιστούν και σε βάθος χρόνου, πρέπει να αξιοποιηθούν ευρωπαϊκά προγράμματα και να δουλέψουν άτομα της περιοχής, πρέπει να σχεδιαστεί και να εφαρμοστεί, ένα οργανωμένο πρόγραμμα ανασυγκρότησης”.

Αυτά, μεταξύ άλλων, δήλωσε από την πυρόπληκτη περιοχή της Δάφνης (Δωδεκάμετρο) της κάτω Γορτυνίας, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά.

Συμμετέχοντας σε ανοιχτή σύσκεψη αυτοδιοικητικών παραγόντων και εκπροσώπων φορέων του δήμου Γορτυνίας, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής ενημερώθηκε για όλα όσα έγιναν ή δεν έγιναν στις πυρόπληκτες περιοχές, αλλά και για τα όσα πρέπει να γίνουν – βραχυπρόθεσμα, μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα – μετά και την μεγάλη περιβαλλοντική, οικολογική και οικονομική καταστροφή, που σημειώθηκε από τις καταστροφικές πυρκαγιές που προηγήθηκαν.

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, παρέλαβε απ’ τον περιφερειάρχη της Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα, το κείμενο με τις ζημιές ενώ άκουσε και τα αιτήματα του δημάρχου Γορτυνίας, Ευστάθιου Κούλη.

 

Η κα. Γεννηματά σημείωσε πως δεν υπήρξε σχέδιο και συντονισμός για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών, ότι ήμασταν απροετοίμαστοι και ότι θα πρέπει να αναληφθούν οι σχετικές ευθύνες.

“Μας διαβεβαίωναν ότι όλα είναι έτοιμα. Δυστυχώς, άλλα αποδείχθηκαν στην πράξη. Επιτέλους, δεν είναι όλα επικοινωνία στη χώρα. Χρειάζεται αξιοπιστία η πολιτική ζωή. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Είμαστε εδώ για να μάθουμε και να μπορέσουμε να τεκμηριώσουμε καλύτερα αυτά που πρέπει να γίνουν”, είπε χαρακτηριστικά η κ. Γεννηματά.

Στη σύσκεψη παρευρέθηκε ο βουλευτής Αρκαδίας, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, η Ζέφη Δημαδάμα (αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ), αλλά και στελέχη του Κινήματος Αλλαγής της Αρκαδίας.

www.ertnews.gr

Σταύρος Ζορμπαλάς
image}

Αφήστε μια απάντηση