Oι εθελοντές στο πλάι των πυρόπληκτων – Έκκληση για τρόφιμα και βοήθεια (video)

Tα πρόσωπα πίσω από τις εθελοντικές κινήσεις πολιτών που συνδράμουν με κάθε τρόπο στους πυρόπληκτους συμπολίτες μας δείχνει η ΕΡΤ, παρουσιάζοντας τις εθελόντριες που προετοιμάζουν καθημερινά γεύματα αγάπης.

Για την ιδιωτική της αρχικά πρωτοβουλία, να σταθεί αρωγός στους πυρόπληκτους της Βαρυμπόμπης, που κινητοποίησε και δεκάδες άλλους, μίλησε η Μαρκέλλα Κουφουδάκη, κάνοντας έκκληση στον κόσμο να σταθεί συμπαραστάτης σε αυτή την αξιέπαινη προσπάθεια.

«Έβλεπα ότι στην Βαρυμπόμπη δεν υπήρχε τόση αμεσότητα ώστε να μπορούμε να προσφέρουμε τα απαραίτητα και αποφάσισα μόνη μου να ξεκινήσω αυτή τη διαδικασία. Με βοήθησαν και με στήριξαν οι πάντες» είπε στην εκπομπή «Από τις Έξι» η κ. Κουδουδάκη και πρόσθεσε ότι «αρχικά από δικά μας χρήματα παίρναμε τρόφιμα και μαγειρεύαμε ο καθένας σπίτι του. Έτσι συγκεντρώναμε 5.000 χιλιάδες μερίδες μέχρι το βράδυ για να ταΐσουμε 2.000 άτομα της πυροσβεστικής και της αστυνομίας, συν όλους πυρόπληκτους και εθελοντές. Τρέχαμε πόρτα – πόρτα».

Η ανταπόκριση του κόσμου καθώς και των πληγέντων ήταν μεγάλη. «Δεν κάναμε καμία εξαίρεση. Πολλοί άνθρωποι ντρέπονται να έρθουν να ζητήσουν κάτι. Δεν είναι ελεημοσύνη. Ντρέπομαι εγώ για την κατάσταση που έχουν βρεθεί οι άνθρωποι», δήλωσε η κ. Κουφουδάκη.

Την προσωπική της μαρτυρία μετέφερε και η Αναστασία Κατσούγκρη, κάτοικος Αγίου Στεφάνου και εθελόντρια στο Παλαιό Γηροκομείο Κηφισιάς, στην Εκάλη: «Θέλω να βοηθήσω τους ανθρώπους που χάσανε τα σπίτια τους. Πρέπει να είμαστε αλληλέγγυοι στους ανθρώπους που χάσανε τις περιουσίες τους και πρέπει να ξανασταθούν στα πόδια τους».

Σύμφωνα με την κ. Κουφουδάκη οι άνθρωποι έχουν ανάγκη όχι μόνο τώρα, αλλά και τον χειμώνα.

«Δέχονται πράγματα που σε άλλη περίπτωση δεν θα τα κοιτούσε κανείς. Έχουν μεγάλη ανάγκη από ρούχα, παπούτσια, στρώματα, παιδικές τροφές, κ.ά.» είπε κάνοντας παράλληλα έκκληση στον κόσμο για τρόφιμα αλλά και βοήθεια στην εθελοντική προσπάθεια για την παρασκευή των καθημερινών γευμάτων αγάπης.

 

www.ertnews.gr

Γεωργία Παμπουχίδου
image}

Αφήστε μια απάντηση