Σε εξέλιξη η φωτιά στα Βίλια — Καίει πυκνό πευκοδάσος

Εκκενώνονται και άλλοι οικισμοί στα Βίλια, όπου η φωτιά είναι σε πλήρη εξέλιξη και κατακαίει πευκόφυτη περιοχή. Εκκενώνονται οι οικισμοί Μικρό και Μεγάλο Βαθυχώρι προς Ψάθα, ενώ λίγο νωρίτερα εκκενώθηκαν οι οικισμοί  ‘Αγιος Γεώργιος, Παλαιοχώρι, Αγ. Παρασκευή και Κρύο Πηγάδι με οδηγίες στους κατοίκους οι κάτοικοι να κινηθούν προς Ψάθα και Αλεποχώρι.

Διακοπές κυκλοφορίας λόγω της δασικής πυρκαγιάς ανακοίνωσε η  Τροχαία.

Ειδικότερα, η κυκλοφορία διακόπηκε:

  • Στην Ανώνυμη Οδό, από ταβέρνα «Κρύο Πηγάδι» προς οικισμό Άγιο Γεώργιο
  • και στην επαρχιακή οδό Οινόης- Πόρτο Γερμενού από Πόρτο Γερμενό προς Βίλια

 Η φωτιά κατευθύνεται προς το Πόρτο Γερμενό  και κοντά στο σημείο της εκδήλωσης υπάρχουν εγκαταστάσεις κατασκήνωσης η οποία ευτυχώς, δεν φιλοξενούσε παιδιά.

Με μήνυμα  στο 112 ειδοποιήθηκαν αρχικά οι κάτοικοι του Αγ. Γεωργίου  και  Παλαιοχωρίου να εκκενώσουν προληπτικά τους οικισμούς.

Στο μέτωπο επιχειρούν  40 πυροσβέστες με 17 οχήματα. Από αέρος επιχειρούν 3 ελικόπτερα και 7 αεροσκάφη ενώ το έργο της πυρόσβεσης ενισχύουν υδροφόρα οχήματα των ΟΤΑ της περιοχής. Εκεί πνέουν ισχυροί άνεμοι  που καθιστούν δύσκολο το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Λευτέρης Κοσμόπουλος  είπε στην ΕΡΤ  ότι εκδηλώθηκε  σε πυκνή δασική βλάστηση  και γίνονται αγωνιώδης προσπάθειες  να ελεγχθεί το μέτωπο  της πυρκαγιάς. Επίσης δήλωσε ότι: «ελπίζουμε να οριοθετηθεί η φωτιά προτού νυχτώσει».

Εκτροπή εναέριων πυροσβεστικών μέσων προς την πυρκαγιά στα Βίλια, από άλλες περιοχές της χώρες γίνεται από την Πυροσβεστική, προκειμένου να ανακοπεί η πορεία της πυρκαγιάς που έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις.

Οι φλόγες που εκτείνονται σε μεγάλο μέτωπο κατευθύνονται νότια, (γεωγραφικά προς τα Μέγαρα) καίγοντας παρθένο πευκοδάσος, ενώ υπενθυμίζεται ότι έχουν ήδη εκκενωθεί με μηνύματα του 112 έξι οικισμοί: Παλαιοχώρι, ‘Αγιος Γεώργιος, Κρύο Πηγάδι, Αγία Παρασκευή, Μικρό και Μέγα Βαθυχώρι.

Επίσης διακόπηκε από την Τροχαία η κυκλοφορία και επαρχιακή οδό Οινόης- Πόρτο Γερμενού, από την εθνική οδό Ελευσίνας- Θηβών, προς τα Βίλια. Σημειώνεται ότι η κυκλοφορία έχει διακοπεί στους περισσότερους δρόμους της περιοχής.

Ρεπορτάζ: Κάτια Νιάκαρη – Κάμερα: Πέτρος Λιολιος

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr

Αφήστε μια απάντηση