Ενίσχυση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού από την Ερυθρά Ημισέληνος για τους πυρόπληκτους

Μεγάλη ανθρωπιστική βοήθεια απέστειλε η Ερυθρά Ημισέληνος των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων για να ενισχύσει το έργο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού προς τους πυρόπληκτους.

Όπως ανακοίνωσε ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: «Κατόπιν απόφασης του Προέδρου των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων σεΐχη Χαλίφα μπιν Ζαγέντ αλ Ναχαγιάν, σε συνεργασία με την Ερυθρά Ημισέληνο της χώρας, απεστάλη στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό τεράστια ανθρωπιστική βοήθεια, προκειμένου να βοηθηθούν οι πυρόπληκτοι συμπολίτες μας.

Το πρώτο αεροσκάφος, το οποίο μετέφερε περίπου 20 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας, κατέφθασε χθες, Τρίτη 10 Αυγούστου 2021, στον αερολιμένα Ελ Βενιζέλος στις 14:30. Παρόντες στην παράδοση-παραλαβή του ανθρωπιστικού υλικού ήταν ο Πρέσβης των ΗΑΕ κ. Σουλεϊμάν Αλ Μαζρούι, ο Γενικός Γραμματέας του Ε.Ε.Σ. κ. Γεώργιος Σκούμας, η Δ/ντρια Επικοινωνίας, Δημοσίων Σχέσεων & Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης του Ε.Ε.Σ, κα Μαρίνα Σταμάτη, καθώς και εθελοντές εκ μέρους των Τομέων, Υγείας, Κοινωνικής Πρόνοιας και Σαμαρειτών-Διασωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Ο κ. Σκούμας ευχαρίστησε θερμά τον Πρέσβη των ΗΑΕ για την τεράστια και γενναιόδωρη αυτή προσφορά και δεσμεύτηκε ότι το υλικό αυτό θα παραδοθεί από τον Ε.Ε.Σ. σ’ αυτούς που το έχουν πραγματικά ανάγκη.

Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη παραλαβή είναι η πρώτη από τις συνολικά τρεις που θα αποστείλει η Ερυθρά Ημισέληνος των ΗΑΕ, με τις επόμενες δύο να αναμένονται στη χώρα μας τις προσεχείς ημέρες».

www.ertnews.gr

Νάσος Μπράτσος
image}

Αφήστε μια απάντηση