Β. Εύβοια: Στη μάχη κατάσβεσης και εναέρια μέσα σήμερα, ενώ συνεχίζονται οι αναζωπυρώσεις

Συνεχείς είναι οι αναζωπυρώσεις στα πύρινα μέτωπα στη βόρεια Εύβοια ωστόσο η κατάσταση είναι καλύτερη καθώς είναι μικρότερης έντασης και είναι άμεση η επέμβαση ισχυρών πυροσβεστικών δυνάμεων. Επίσης, είναι η πρώτη ημέρα που τα εναέρια μέσα επιχειρούν χωρίς να τα εμποδίζουν οι πυκνοί καπνοί. Σήμερα αναμένεται να ενισχυθούν οι δυνάμεις πυρόσβεσης με άλλο ένα ρωσικό πυροσβεστικό αεοροσκάφος Ιλιούσιν, ενώ πρόκειται να προστεθεί και άλλο ένα, με ικανότητα να μεταφέρουν 42 τόνους νερό.

Αναζωπύρωση σημειώθηκε περίπου στις 6 το πρωί στο μέτωπο μεταξύ Γαλατσώνας και Αβγαριάς και άμεση ήταν η επέμβαση ισχυρών πυροσβεστικών δυνάμεων, ενώ τη νύχτα αναζωπυρώσεις έγιναν στα χωριά Ψαροπούλι, Βασιλικά και Ελληνικά, με τις φλόγες να καίνε τις περισσότερες φορές δύσβατα σημεία, τα οποία ήταν δύσκολο να τα προσεγγίσουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις. Αλλά και στο μέτωπο στις Καματριάδες ο κίνδυνος δεν έχει αποφευχθεί.

Στη θάλασσα σταμάτησαν οι φλόγες που ξεκίνησαν κοντά στο χωριό Αγριοβότανο μετά από αναζωπύρωση.

Στο Ασμήνιo, μετά την απειλή του μεσημεριού, το μέτωπο έχει περιοριστεί. Οι αναζωπυρώσεις συνεχίζουν και χρειάζονται παρεμβάσεις στην περιοχή όπου βρίσκεται το μοναστήρι της Παναγίας Ντινιούς.

Στις Καματριάδες, μπορεί οι ζώνες πυροπροστασίας που δημιουργήθηκαν με τα βαριά χωματουργικά μηχανήματα να έδωσαν λύσεις, όμως ο κίνδυνος δεν έχει αποφευχθεί. Πυροσβέστες και εθελοντές είναι σε επιφυλακή για τις αναζωπυρώσεις. Στην ίδια περιοχή, το μέτωπο που κατευθυνόταν προς το Τελέθριο, συνεχίζει να αποτελεί απειλή παρά τις ρίψεις νερού από εναέρια μέσα και επεμβάσεις από πεζοπόρα τμήματα, μέσα σε απόκρημνους βράχους.

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr

Αφήστε μια απάντηση