B. Εύβοια: Τιτάνια μάχη για τα πύρινα μέτωπα σε Καματριάδες και Γαλατσώνα-Αβγαριά (Live)

Ολονύχτια μάχη με τις αναζωπυρώσεις, δίνουν οι επίγειες δυνάμεις με τη βοήθεια εθελοντών και κατοίκων, στα πύρινα μέτωπα στη βόρεια Εύβοια. Το μέτωπο μεταξύ Αβγαριάς και Γαλατσώνας επεκτάθηκε το βράδυ της Δευτέρας με τις ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις να συνεχίζουν τις προσπάθειες για να ανακόψουν την πορεία του. Η πιο μεγάλη αναζωπύρωση σημειώθηκε τη νύχτα στις Καματριάδες όπου οι πύρινες γλώσσες είναι ορατές και βρίσκονται σε μικρή απόσταση από τον οικισμό. Τιτάνια η μάχη των επίγειων δυνάμεων μαζί με αρκετούς εθελοντές έχουν κυκλώσει τη φωτιά για να ανακόψουν την πορεία της. Σύμμαχός τους η άπνοια που επικρατεί στην περιοχή.

Ο πρόεδρος της κοινότητας Καματριάδες Θ. Κουτσουμπάκης μιλώντας στην ΕΡΤ εμφανίστηκε αισιόδοξος πως θα ελεγχθεί το μέτωπο στο χωριό και με τη συνδρομή των εναέριων δυνάμεων θα σβηστεί τελείως.

Όταν έσπασε το πύρινο μέτωπο στην Αβγαριά, πυροσβέστες, ξένες αποστολές και εθελοντές, δημιούργησαν νέα αντιπυρική ζώνη, στο χωριό Καμάρια.
Στην Καστανιώτισσα, υπό την απειλή του νέου μετώπου φωτιάς, έχει συγκεντρωθεί μεγάλος αριθμός πυροσβεστικών δυνάμεων για την αποτροπή της, ώστε να μην φτάσει στην Ιστιαία.

Ο δήμαρχος Ιστιαίας-Αιδηψού Γιάννης Κοτζιάς από τη Γαλατσώνα όπου βρίσκεται δήλωσε στην ΕΡΤ ότι το πύρινο μέτωπο είναι δύσκολο και κάλεσε να έρθουν άμεσα πυροσβεστικά αεροπλάνα να συνδράμουν γιατί -όπως είπε- αν ξεφύγει η φωτιά τότε θα έχουμε άσχημες εξελίξεις. Σημείωσε ότι τα ελικόπτερα δεν επαρκούν για την αντιμετώπιση της πύρινης λαίλαπας.

www.ertnews.gr

Βιβή Παπαστεφάνου
image}

Αφήστε μια απάντηση