Σε ύφεση τα πύρινα μέτωπα στη Βόρεια Εύβοια – Μάχη με τις αναζωπυρώσεις (video)

Μάχη με τις αναζωπυρώσεις δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις για όγδοη μέρα στη Βόρεια Εύβοια. Αυτή την ώρα, δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο στο νησί που να προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία. Εξαιτίας των ισχυρών ανέμων, ξέσπασε νέα φωτιά μεταξύ Αβγαριάς και Γαλατσώνα την Τρίτη.

Αδιάκοπες είναι οι προσπάθειες στην Εύβοια για να κρατηθούν οι φλόγες μακριά από κατοικημένες περιοχές. Από το πρωί της Τρίτης, και ενώ τα μέτωπα της φωτιάς έμοιαζαν να τιθασεύονται, τα χωριά Αβγαριά και Γαλατσώνα δοκιμάζονταν από συνεχείς αναζωπυρώσεις.

Στο κέντρο της πύρινης επέλασης βρέθηκε και το χωριό Ασμήνιο, με τις φλόγες να φτάνουν στις παρυφές του οικισμού και να δίνεται εντολή μέσω του 112 για την εκκένωσή του.

Ισχυρές επίγειες δυνάμεις παραμένουν σε όλη την περίμετρο της πυρκαγιάς και ειδικά κοντά στους οικισμούς Γαλατσώνα και Αβγαριά, στο ένα μεγάλο μέτωπο, όπως και στις Καματριάδες όπου ήταν δύσκολη την Τρίτη η κατάσβεση από αέρος καθώς σε κάποια σημεία η ορατότητα είναι σχεδόν μηδενική.

Πολυεθνική δύναμη 873 πυροσβεστών επιχειρεί στη βόρεια Εύβοια. Στην επιτήρηση, την αντιμετώπιση και την κατάσβεση των πυρκαγιών συνδράμουν και οι ένοπλες δυνάμεις.

Υπό έλεγχο τέθηκε το πύρινο μέτωπο στο Ασμήνιο. Νωρίς το μεσημέρι της Τρίτης, και ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις και οι κάτοικοι ετοιμάζονταν να δώσουν μάχη με τις φλόγες στον άξονα από Καματριάδες προς Καμάρια, αναζωπυρώθηκε το μέτωπο στο Ασμήνιο κοντά στο Πευκί, λόγω των ισχυρών ανέμων. Πολύ γρήγορα δημιουργήθηκε ένα μεγάλο μέτωπο, το οποίο πέρασε την αντιπυρική ζώνη που είχαν δημιουργήσει οι πυροσβέστες στο σημείο και κινήθηκε απειλητικά προς το χωριό.

Χωριά παραμένουν χωρίς ρεύμα και νερό για ημέρες. Συνεργεία προχωρούν σε εργασίες αποκατάστασης.

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr
image}

Αφήστε μια απάντηση