Συνομιλία Δένδια -Λαφρόφ: Και δεύτερο αεροσκάφος Beriev Be-200 ζητά η Ελλάδα

Τηλεφωνική συνομιλία με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ είχε νωρίτερα ο Νίκος Δένδιας με την καταπολέμηση των πυρκαγιών στο επίκεντρο. Ζητήθηκε να εξεταστεί η δυνατότητα να αποσταλεί ακόμα ένα Beriev BE-200, σύμφωνα με ανάρτηση του υπουργού Εξωτερικών στο Twitter.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΕΞ «επισημάνθηκε η σημασία της διμερούς αλληλεπίδρασης για την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών και δόθηκε έμφαση δόθηκε στο έργο του ρωσικού αμφιβίου αεροσκάφους Be-200ES, που μισθώθηκε από την Αθήνα για περίοδο επικίνδυνων πυρκαγιών του καλοκαιριού και συνέβαλλε σημαντικά στην κατάσβεση των πυρκαγιών ].

Οι δύο υπουργοί χαιρέτισαν την επιτυχή έναρξη και υλοποίηση του προγράμματος Έτος Ιστορίας Ρωσίας-Ελλάδας 2021 υπό την αιγίδα του Πρωθυπουργού και του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Συμφωνήθηκε να συνεχιστεί η προετοιμασία διμερών επαφών στο υψηλότερο και υψηλό επίπεδο και να συμφωνηθούν οι συμφωνίες που θα υπογραφούν.

Επίσης ο Σεργκέι Λαβρόφ και ο Ν. Δένδιας αντάλλαξαν απόψεις για επίκαιρα θέματα της διεθνούς πολιτικής, των περιφερειακών υποθέσεων, συμπεριλαμβανομένης της κατάστασης στην Ανατολική Μεσόγειο.

Πηγή:ΕΡΤ
Ανταπόκριση -Μόσχα: Αχιλλέας Πατσούκας

www.ertnews.gr

Σοφία Χούντα
image}

Αφήστε μια απάντηση