«Συνεχίζουμε για όσο χρειαστεί» – Το συγκινητικό βίντεο της Πολεμικής Αεροπορίας

Στο πλευρό των πολιτών που βρίσκονται αντιμέτωποι με τις καταστροφικές πυρκαγιές στην επικράτεια βρίσκονται οι ιπτάμενοι την Πολεμικής Αεροπορίας.

Με το συγκινητικό μήνυμα «συνεχίζουμε για όσο χρειαστεί» τα στελέχη της Π.Α. ανέβασαν ένα βίντεο από τις ηρωικές προσπάθειες τους για κατάσβεση των πύρινων μετώπων.

 
Περισσότερες από τις μισές ώρες πτήσης που αφορούσαν σε ολόκληρο τον Ιούλιο φέτος, συμπλήρωσαν μόλις τις πρώτες 5 ημέρες του Αυγούστου τα πυροσβεστικά αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας (CL-415, CL-215 και PZL), συνδράμοντας στις προσπάθειες της κρατικής μηχανής στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών που έχουν εκδηλωθεί στο συγκεκριμένο διάστημα.

Ειδικότερα τον Ιούλιο φέτος τα πυροσβεστικά αεροσκάφη της ΠΑ συμπλήρωσαν 802,9 ώρες πτήσης εκτελώντας 358 εξόδους (αφορούν αποστολές πυρόσβεσης και επιτήρησης). Το αντίστοιχο διάστημα του 2020 είχαν εκτελέσει 323 εξόδους συμπληρώνοντας 796,7 ώρες πτήσης. Τις 5 πρώτες ημέρες του Αυγούστου έχουν συμπληρώσει ήδη 462,9 ώρες πτήσης, εκτελώντας 179 αποστολές πυρόσβεσης και άλλες 65,3 ώρες εκτελώντας 33 αποστολές επιτήρησης, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη νέες αποστολές πυρόσβεσης και επιτήρησης από τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα.

Σύμφωνα με ανακοίνωσή του ΓΕΕΘΑ για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς στο Νομό Αττικής, το βράδυ της 5ης προς 6η Αυγούστου 2021, οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν διαθέσει το ακόλουθο προσωπικό και μέσα:

  • 11 Μηχανήματα Μηχανικού με το ανάλογο προσωπικό όλων των κλάδων, σε προκαθορισμένο σημείο στον Άγιο Στέφανο.
  • Τμήμα του 747 Τάγματος Μηχανικού με 2 Πυροσβεστικά οχήματα., 1 όχημα Διοικήσεως και 1 φορειοφόρο όχημα στις Αφίδνες.
  • Λόχος Ειδικών Δυνάμεων στη Σκάλα Ωρωπού.
  • Λόχος Ειδικών Δυνάμεων στο Πόρτο Γερμενό.
  • Τμήμα 160 ατόμων με 8 οχήματα στις Αφίδνες.
  • Εκπομπή 15 εποχούμενων περιπόλων σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ, με αποστολή επιτήρησης.

Επιπρόσθετα σήμερα, Παρασκευή 6 Αυγούστου, αναμένονται στο Κέντρο Εκπαίδευσης Τεθωρακισμένων (ΚΕΤΘ) στον Αυλώνα 3 πυροσβεστικά Άρματα με τους αντίστοιχους αρματοφορείς, τα οποία με την άφιξη τους θα τεθούν σε ετοιμότητα άμεσης διάθεσης.

Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο από την προσπάθεια κατάσβεσης των πιλότων

 

www.ertnews.gr

Γεωργία Παμπουχίδου
image}

Αφήστε μια απάντηση