Ο καιρός με την Αναστασία Τυράσκη: Τελειώνει ο καύσωνας – η πρόγνωση για τις επόμενες ημέρες

Αποδρομή του καύσωνα και υποχώρηση της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα προβλέπεται το Σάββατο, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Αναστασία Τυράσκη. Οι μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα δεν θα ξεπεράσουν τους 35 με 38 βαθμούς Κελσίου. Ωστόσο από τη Δευτέρα μέχρι και την Τετάρτη η θερμοκρασία θα σημειώσει νέα πρόσκαιρη άνοδο και θα φτάσει στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τους 40 με 42 βαθμούς Κελσίου.

Το Σάββατο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με λίγες πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις, κυρίως στα ανατολικά και στα ορεινά της Πελοποννήσου το απόγευμα. Οι άνεμοι στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, στο Αιγαίο βορείων διευθύνσεων 4 με 6 και στα νοτιοανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία στα δυτικά και τα βόρεια θα φτάσει τους 36 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 37 με 38, στα νησιά δεν θα ξεπεράσει τους 35 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι αρχικά βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ, γρήγορα θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, στο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι 4 με 6 και στα νοτιοανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μια μικρή άνοδο.

Αναστασία Τυράσκη, Φυσικός – Μετεωρολόγος ΕΜΥ

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr
image}

Αφήστε μια απάντηση