Μεγάλη αναζωπύρωση στην Αρχαία Ολυμπία: Τέσσερις τραυματίες, μήνυμα από το 112 για εκκένωση 11 οικισμών

Εντολή για εκκένωση του χωριού Δήλιζα στην Ηλεία, όπου υπάρχει μεγάλη αναζωπύρωση της πυρκαγιάς.

Στο Κέντρο Υγείας Αρχαίας Ολυμπίας διακομίστηκαν δύο πολίτες που βοηθούσαν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στην περιοχή. Ο ένας φέρει ελαφρά εγκαύματα και ο δεύτερος αντιμετωπίζει αναπνευστικά προβλήματα. Νωρίτερα, στο ίδιο Κέντρο Υγείας διακομίστηκαν δύο πυροσβέστες με ελαφρά εγκαύματα.

Οι υγειονομικές δομές της περιοχής (Κέντρο Υγείας Αρχαίας Ολυμπίας, Νοσοκομείο Πύργου, Νοσοκομείο Αμαλιάδας και Κέντρο Υγείας Κρεστένων) και το ΕΚΑΒ έχουν τεθεί σε μέγιστη επιχειρησιακή ετοιμότητα.

Πριν από λίγο με μήνυμα από το 112 ζητείται η εκκένωση σε #Βασιλάκι, #Υψηλό, #Άσπρα_Σπίτια, #Ξηρόκαμπο, #Αμπάρι, #Άνω_Κάτω_Λούβρο, #Κρυονέρι, #Λάλα, #Δούκα, #Λάσδικα, #Νεμούτα #Ηλείας προς #Πανόπουλο.

Η φωτιά έχει ζώσει το χωριό Δήλιζα προερχόμενη από την Λιναριά. Ο ανατολικός άνεμος έχει φέρει τις φλόγες ακριβώς έξω από το χωριό, το οποίο απειλείται και έχει μερικώς εκκενωθεί. Ο άνεμος ενισχύεται και τα πυκνά πεύκα γύρω από το χωριό και τις διάσπαρτες αγροικίες παραδίδονται στις φλόγες.

Τα εναέρια μέσα κάνουν συνεχείς ρίψεις. Οι κάτοικοι προσπαθούν από γεωτρήσεις να αντλήσουν νερό για να προστατέψουν τα σπίτια του χωριού από την ανεξέλεγκτη πορεία της φωτιάς.

Στην περιοχή υπάρχουν συνεχείς οικισμοί, για τους οποίους έχει δοθεί  εντολή εκκένωσης. Στην ευρύτερη περιοχή έχουν καεί 20 σπίτια. ενισχύονται οι επίγειες δυνάμεις. Συνολικά έχουν εκκενωθεί 19 οικισμοί. Έχουν αποτεφρωθεί εκατοντάδες στρέμματα δασικής έκταση και καλλιεργειών.

Διαβάστε επίσης Αρχαία Ολυμπία: Νέες εστίες σε Γαλανή και Χελιδόνι – Μάχη για τον αρχαιολογικό χώρο – Εκκενώσεις οικισμών

www.ertnews.gr

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΟΤΡΩΝΑΚΗΣ
image}

Αφήστε μια απάντηση