Σε πλήρη εξέλιξη η κλιματική αλλαγή – Ο πλανήτης «ζητά βοήθεια» (video)

Σε ατομικές συμπεριφορές εντοπίζονται, αρκετές φορές, οι αιτίες της κλιματικής αλλαγής. Την έκταση του προβλήματος καταγράφουν τα επιστημονικά δεδομένα και οι σχετικές έρευνες, εν μέσω μεγαλόπνοων σχεδίων άμυνας της ανθρωπότητας απέναντι στο φαινόμενο.

Ενδεικτικά, το Polar Portal, Ερευνητικό Ινστιτούτο της Δανίας για την Αρκτική, διαπιστώνει δραματική απώλεια πάγου στην Γροιλανδία αυτή την εβδομάδα. Στη δορυφορική εικόνα διακρίνονται ποτάμια νερού απο τους πάγους που λίώνουν, να κατευθύνονται προς τη θάλασσα. Οι θερμοκρασίες που καταγράφηκαν ήταν πρωτοφανείς για αυτό του σημείο του αρκτικού κύκλου, ήτοι 23,2 βαθμοί κελσίου. Οι ερευνητές εκτιμούν πως ο πάγος που έλιωσε θα μπορούσε να πλημμυρίσει ολόκληρη την πολιτεία της Φλόριντα με 5 εκατοστά νερού.

Το Climate Crisis Advisory Group (CCAG) προτείνει μια δραστική λύση για την υπερθέρμανση της Αρκτικής. Δεδομένου οτι τα τελευταία 30 χρόνια θερμαίνεται 3 φορές ταχύτερα σε σχέση με τον υπόλοιπο πλανήτη, αποσταθεροποιείται κλιματικά και στη συνέχεια αποσταθεροποιεί και το παγκόσμιο κλίμα με εμφάνιση ακραίων και ιδιαιτερως καταστροφικών φαινομένων, όπως καύσωνες, ξηρασίες, πυρκαγιές και πλημμύρες.

Οι ειδικοί θεωρούν πως ο τρόπος για να ισορροπήσει το παγκόσμιο κλίμα είναι να ξαναπαγώσει η Αρκτική με τη βοήθεια της γεωμηχανικής. Ως εκ τούτου προτείνουν να δημιουργηθεί ενα τεράστιο λευκό σύννεφο πάνω από την Αρκτική κατά την τρίμηνη διάρκεια του καλοκαιριού, προκειμένου να ανακλάται η ηλιακή ακτινοβολία. Έτσι δεν θα λίωνουν οι πάγοι. Κι αυτό μπορεί να συντελεστεί αν «βομβαρδιστει» η Αρκτική, από αέρος, με μικροσωματίδια θεικού οξέως.

Η ομάδα προτείνει, επίσης, να επαναλαμβάνεται αυτή η πρακτική για 20 έως 30 χρόνια, ώστε να δημιουργηθεί και παλί η παγοκάλυψη.

Ρεπορτάζ: Κατερίνα Χριστοφιλίδου

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr