Θ. Ζαούτης στο Πρώτο: 10πλάσιος ο κίνδυνος για καρδιολογικές επιπλοκές στα παιδιά από την νόσο Covid-19 παρά από το εμβόλιο (audio)

«Το πολυσυστημικό φλεγμονώδες σύνδρομο που μπορεί να εμφανιστεί στα παιδιά μετά από ασυμπτωματική ή ήπια νόσηση της λοίμωξης Covid-19 και το οποίο επηρεάζει την καρδιά έχει δεκαπλάσια πιθανότητα να εμφανιστεί, σε σχέση με την παρενέργεια της περιμυοκαρδίτιδας από την χορήγηση του εμβολίου», τόνισε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Σε Διάδραση» με την Αρετή Μπίτα, ο  Καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Perelman School of Medicine και Διευθυντής του μεταπτυχιακού προγράμματος κλινικής Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια, Θεοκλής Ζαούτης.

«Από τους έφηβους στην Αμερική, για τις ηλικίες που συζητάμε να εμβολιάσουμε 12-17 ετών, από όσους χρειάστηκε να νοσηλευτούν με την Covid-19, το 1/3 χρειάστηκε εντατική θεραπεία».

Τα μικρότερα παιδιά νοσούν ασυμπτωματικά ή πιο ήπια, οι έφηβοι και λίγο παραπάνω, πηγαίνουν προς τους ενήλικες ως προς την νοσηρότητα. Ωστόσο ο κ. Ζαούτης, βάζει στην εξίσωση εκτός από το κομμάτι της υγείας και την σημασία της επιστροφής στην κανονικότητα τόσο για τα παιδιά όσο και για τους γονείς.


«Για την επιστροφή στα σχολεία αλλά και την προστασία των ανθρώπων που για λόγους υγείας δεν μπορούν να κάνουν το εμβόλιο, είναι μονόδρομος. Μια επιτυχημένη μακροπρόθεσμη στρατηγική για τον έλεγχο αυτής της πανδημίας, είναι να καταφέρουμε να εμβολιάσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο πληθυσμό μπορούμε», υπογράμμισε ο κ. Ζαούτης.

www.ertnews.gr

Δανάη Γραφάκου
image}

Αφήστε μια απάντηση