Χανιά: Αναζητείται ο 18χρονος Γιάννης, θύμα κακοποίησης – Εντολή Εισαγγελέα για εξονυχιστική έρευνα (βίντεο)

Τον 18χρονο που όπως έχει καταθέσει έχει πέσει θύμα τόσο βιασμού από τον 66χρονο φίλο του πατέρα του όταν ήταν 14 χρονών, αλλά και θύμα βάναυσης κακοποίησης και αμέλειας από τον ίδιο του τον πατέρα, αναζητά από το πρωί της Πέμπτης η ΕΛΑΣ, προκειμένου να εμφανιστεί στο Δικαστήριο για να αποφασιστεί εάν θα δοθεί η κηδεμονία του σε ένα θείο του, ξάδελφο του πατέρα του.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι σύμφωνα με πληροφορίες η εξέταση του παιδιού από ιατροδικαστή επιβεβαίωσε τα όσα καταγγέλλονται τόσο από τον ίδιο το νεαρό που πάσχει από ελαφρά νοητική στέρηση, όσο και από κατοίκους της περιοχής και τις κοινωνικές υπηρεσίες.

Σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος του ανθρώπου που ζητά να του δοθεί η επιμέλεια, δικηγόρος Γιάννης Ντερμανάκης, τόνισε ότι ο «μικρός Γιαννάκης, έχει ζήσει ένα δράμα που συνεχίζεται μέχρι και σήμερα. Σήμερα αναζητήθηκε από την αστυνομία και έχει εξαφανιστεί. Σε δικαστικό επίπεδο τηρήθηκαν σήμερα όλα όσα προβλέπει η νομοθεσία: Η Πρόεδρος του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Χανίων ζητά την παρουσία του παιδιού ενώπιών της. Θα διαπιστωθεί πού βρίσκεται το παιδί και πώς εξαφανίστηκε σήμερα και είναι βέβαιο ότι η αστυνομία θα πράξει το καθήκον της. Το θέμα γίνεται ακόμα σοβαρότερο, η αναζήτηση του Γιαννάκη συνεχίζεται».

 

Σύμφωνα με δηλώσεις του Γιάννη Ντερμανάκη στην ΕΡΤ Χανίων, με το παιδί επικοινώνησε στις 11:30 το πρωί, ο Αστυνόμος του Τμήματος Πλατανιά κ. Γιαννουλάκης και ενημέρωσε ότι θα τον παραλάβει περιπολικό της ΕΛΑΣ προκειμένου να παρουσιαστεί στο Δικαστήριο, όταν ωστόσο τον αναζήτησαν δεν τον βρήκαν, ενώ δεν απαντά και στο τηλέφωνο.

Από την Εισαγγελέα δόθηκε εντολή να γίνει εξονυχιστική έρευνα για την εξαφάνιση του Γιάννη, ενώ αύριο Παρασκευή αναμένεται η απόφαση προκειμένου να οριστεί δικαστικός συμπαραστάτης και να αφαιρεθεί από τον πατέρα η επιμέλειά του.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο πατέρα του παιδιού όσο και ο 66χρονος φίλος κρίθηκαν προφυλακιστέοι και μεταφέρονται στις φυλακές της Τρίπολης. Ο 66χρονος κατηγορείται για τον βιασμό του Γιάννη με την επιβαρυντική περίπτωση κατά προσώπου με προβλήματα με ειδικές ανάγκες. Ο δε πατέρας του Γιάννη, αντιμετωπίζει την κατηγορία της συνέργειας στον βιασμό του παιδιού του και για ενδοοικογενειακή βία σε βαθμό κακουργήματος.

Ρεπορτάζ: Ευτ. Πενταράκη – Κ. Πολύζου

www.ertnews.gr

Κατερίνα Πολύζου

Αφήστε μια απάντηση