Φωτιά στην Αχαΐα: Σε εξέλιξη τα μέτωπα στη Δροσιά – Σε ύφεση στην Ελεκίστρα

Σε εξέλιξη παραμένει η φωτιά που καίει δασική έκταση στην περιοχή Δροσιά της Αχαΐας. Ήταν μια νύχτα δοκιμασίας για τους κατοίκους και τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής που δεν σταμάτησαν την επιχείρηση νύχτα, αποτελούμενες από 180 πυροσβέστες με οκτώ ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 48 οχήματα.

Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δήμαρχος Ερυμάνθου, Θεόδωρος Μπαρής, «η ένταση των ανεμών έχει μειωθεί, αλλά το πύρινο μέτωπο είναι μεγάλο και οι εστίες της φωτιάς αρκετές».

Όμως, όπως προσέθεσε, «το φαινόμενο δεν έχει την ίδια “επιθετικότητα” που παρουσίαζε τις προηγούμενες ώρες».

Στη Δροσιά, ο κοινοτάρχης ανέφερε ότι μάχη με τις φλόγες συνεχίζεται στο δάσος και δεν απειλείται κατοικημένη περιοχή.

Με το πρώτο φως της ημέρας στο έργο της κατάσβεσης ρίχνονται και τα εναέρια πυροσβεστικά μέσα, γιατί και η Πέμπτη προβλέπεται να είναι μία δύσκολη ημέρα, λόγω των καιρικών συνθηκών.

Όσον αφορά τη φωτιά στην περιοχή Ελεκίστρα της Πάτρας, παραμένει σε ύφεση, ενώ στο σημείο βρίσκεται μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής.

Νωρίτερα, είχαν ειδοποιηθεί, μέσω του 112, για εκκένωση για προληπτικούς λόγους προς Χαλανδρίτσα από την Ε033, όσοι κάτοικοι βρίσκονταν στους οικισμούς Κάτω Δροσιά, Πηγάδια, Μπαράκες, Σκιαδά, Ξηροχώρι, Σταυροδρόμι, Σκούρας, Καρδάσι, Καρπέτα ή Αγία Τριάδα.

Χθες σπίτια και αυτοκίνητα παραδόθηκαν στις φλόγες στο Σούλι Αχαΐας. Η φωτιά, που έφθασε μέχρι και την περιμετρική οδό της Πάτρας, κατάπινε τα πάντα στο πέρασμά της με τη βοήθεια και των ισχυρών ανέμων. Δύο πυροσβέστες και μια γυναίκα κάτοικος της περιοχής μεταφέρθηκαν στο νοσοκομειο με αναπνευστικά προβλήματα χωρίς η κατάστασή τους να εμπνέει ανησυχία.

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr
image}

Αφήστε μια απάντηση