Σε βιβλίο ο εφιάλτης στο Μάτι από την Ζόε Χόλαχαν – Η Ιρλανδή που έχασε τον σύζυγό της (video)

 

Η Ιρλανδή Ζόε Χόλαχαν βίωσε με τον χειρότερο τρόπο την τραγωδία στο Μάτι. Ο σύζυγός της, με τον οποίο είχαν παντρευτεί πριν από 4 ημέρες, κάηκε μπροστά στα μάτια της κι εκείνη υπέστη σοβαρά εγκαύματα. Η νεαρή γυναίκα αποτύπωσε την οδύνη της σε βιβλίο, που έχει γίνει μπεστ σέλερ στη χώρα της.

Η Ζόε Χόλαχαν μιλάει για πρώτη φορά στην ΕΡΤ για τον εφιάλτη που στοιχειώνει τη ζωή της όταν τρία χρόνια πριν στο Μάτι ο σύζυγός της κάηκε μπροστά της χωρίς κανείς να μπορεί να τον σώσει.

«Tα μαλλιά μου καίγονταν,τα χέρια μου τα πόδια μου.ο Μπράιαν προσπαθούσε να σβήσει τη φωτιά ενώ καιγόταν το φόρεμά μου. Και τότε έπεσε από το αυτοκίνητο. Δεν μπόρεσα να τον σώσω. Μπροστά στα μάτια μου λαμπάδιασε και μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα είχε φύγει. Φώναζα, φώναζα δυνατά για να ακούει τη φωνή μου», αφηγείται.

Το ζευγάρι είχε παντρευτεί μόλις 4 ημέρες πριν και βρέθηκε στο Μάτι για το μήνα του μέλιτος.

Η ίδια υπέστη σοβαρά εγκαύματα σε όλο της το σώμα και υποβάλλεται ακόμα σε επεμβάσεις αποκατάστασης. Δeν ξεχνάει στιγμή όσους την βοήθησαν να σωθεί και θέλει να τους ευχαριστήσει μέσα απο την ΕΡΤ.

«Kάηκα σχεδόν ολόκληρη. Οι χειρούργοι έσωσαν το πρόσωπό μου. Το μισό είχε λιώσει από τη φωτιά. Παραλίγο να χάσω το χέρι μου, ενώ και τα πόδια μου είχαν σοβαρά εγκαύματα.

Ο πόνος έγιναν λέξεις που λυτρώνουν.

Στο βιβλίο της «Καθώς οι φλόγες σβήνουν», που έχει γίνει ήδη μπέστ σελερ στην χώρα της την Ιρλανδία, η Ζόε αφηγείται την συγκλονιστική ιστορία της.

«Εδώ είναι ο αγαπημένος μου σύζυγος και εγώ. Ελπίζω σύντομα να πάρω τα δικαιώματα για να μεταφραστεί το βιβλίο και στα ελληνικά».

Η Ζόε τρία χρόνια μετά την τραγωδία στο Μάτι στέλνει τα συλλυπητήρια της στις οικογένειες που θρηνούν τους ανθρώπους τους. Θέλει σύντομα να επισκεφτεί την Ελλάδα σαν ένα ύστατο φόρο τιμής για τον αγαπημένο της σύζυγο που χάθηκε για πάντα.

Ρεπορτάζ: Μαρία Μαγκλάρα

www.ertnews.gr

Σοφία Χούντα
image}

Αφήστε μια απάντηση