Χανιά: «Ιδομενέας, Βασιλιάς της Κρήτης» του Mozart στο Ενετικό Λιμάνι με ελεύθερη είσοδο (ηχητικό)

Το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, σε συμπαραγωγή με το Λυρικό Θέατρο Teatro Grattacielo της Νέας Υόρκης και σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης, παρουσιάζει σε πρωτοποριακή μορφή alla breve*, την όπερα Ιδομενέας, Βασιλιάς της Κρήτης του Wolfgang Amadeus Mozart, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Η υπέροχη όπερα που αντλεί το θέμα της από την ιστορία του νησιού, με ένα διεθνές καστ βραβευμένων νέων λυρικών τραγουδιστών από όλο τον κόσμο, θα παρουσιαστεί σε επτά συνεχόμενες παραστάσεις σε εμβληματικούς ανοιχτούς χώρους της Κρήτης (σε Ηράκλειο, Αρχάνες, Ρέθυμνο, Άγιο Νικόλαο, Χερσόνησο), μεταξύ των οποίων και στα Χανιά, την Πέμπτη 22 Ιουλίου, στις 21:30, στο Ενετικό Λιμάνι Χανίων.

 

’Ένα από τα έργα τα οποία, ακόμη και μία πρώτου μεγέθους ιδιοφυΐα όπως ο Μότσαρτ, επιτυγχάνει μόνο μια φορά στη ζωή του’’.

 

Έτσι χαρακτηρίζει ο Άλμπερτ Αϊνστάιν τον Ιδομενέα, Βασιλιά της Κρήτης, το τόλμημα του Μότσαρτ, στην “Opera seria”, ένα σημείο καμπής στη σταδιοδρομία του κορυφαίου μουσουργού, ένα αποφασιστικό βήμα μακριά από το νεανικό έργο του.

Η δράση επί της σκηνής είναι διαρκής και η αφηγηματική πλοκή, πλούσια από εσωτερική μουσική, είναι τόσο τρυφερή όσο και η τραγική Ίλια, τόσο υστερική όπως η αμετανόητη Ηλέκτρα και τόσο τρομακτική όπως το θαλάσσιο τέρας του Ποσειδώνα.

 

*Επιλεγμένα αποσπάσματα από την όπερα ”Ιδομενέας, Βασιλιάς της Κρήτης”, με συνοδεία πιάνου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η φημισμένη όπερα Ιδομενέας, Βασιλιάς της Κρήτης του Wolfgang Amadeus Mozart, θα παρουσιαστεί σε πλήρη μορφή την ερχόμενη χειμερινή καλλιτεχνική περίοδο 2021 – 2022, στην Αίθουσα ‘’Ανδρέας και Μαρία Καλοκαιρινού’’ του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου.

 

“ΙΔΟΜΕΝΕΑΣ alla breve”, Βασιλιάς της Κρήτης του Wolfgang Amadeus Mozart

Σκηνοθεσία: Στέφανος Κορωναίος

Σχεδιασμός Φωτισμού και 3d Προβολών: Jon DeGaetano

Κοστούμια: Κώστας Τζανιδάκης

Ερμηνεύουν: Ίλια: Carla Cottini, Ιδομενέας: Thomas Massey, Ηλέκτρα: Kristel Vinter, Ιδαμάντης: Kirsten Scott, Αρμπάτσε: Μάριος Μανιατόπουλος, Φωνή: Rick Agster, Πιάνο: Δημήτρης Βεζύρογλου

Δείτε περισσότερα εδώ: ‘’ΙΔΟΜΕΝΕΑΣ alla breve’’ Βασιλιάς της Κρήτης – Χανιά

cccc.gr/gr/360https://www.cccc.gr/gr/360

Σήμερα στην ΕΡΤ Χανίων μίλησε ο καλλιτεχνικός Διευθυντής του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου, Μύρωνας Μιχαηλίδης. Ακούστε τη συζήτηση:

 

www.ertnews.gr

Σοφία Θεοδωράκη