«Ποίος ήτον ο φονεύς του αδελφού μου» – Η νέα σειρά της ΕΡΤ σε σκηνοθεσία Μανούσου Μανουσάκη  

Τέσσερις μίνι σειρές μυθοπλασίας ετοιμάζει η ΕΡΤ1 για την καινούργια σεζόν, διασκευές για την τηλεόραση ισάριθμων διηγημάτων σπουδαίων Ελλήνων λογοτεχνών. Ο “Βαρδιάνος στα σπόρκα” του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη σε σκηνοθεσία Μανούσου Μανουσάκη είναι η πρώτη, που ήδη ολοκληρώθηκε. Η δεύτερη σειρά, το «Ποίος ήτον ο φονεύς του αδελφού μου» του Γεωργίου Βιζυηνού, γυρίζεται τώρα. Η κάμερα της ΕΡΤ βρέθηκε στα γυρίσματα και μίλησε με τον σκηνοθέτη και τους ηθοποιούς.

Μεγάλη κίνηση παρατηρείται αυτές τις μέρες στο αρχοντικό των Μπενιζέλων στην Πλάκα. Το παλαιότερο διασωθέν σπίτι της Αθήνας είναι ένας από τους χώρους που εξελίσσεται η τηλεοπτική μεταφορά σε 4 επεισόδια του διηγήματος του Γεωργίου Βιζυηνού «Ποίος ήτον ο φονεύς του αδελφού μου» που γυρίζει για την ΕΡΤ ο Μανούσος Μανουσάκης.

Γραμμένο το 1883, το διήγημα αφορά πραγματικά γεγονότα της ζωής του σπουδάιου συγγραφέα. Ο αδελφός του δολοφονείται, όλη η οικογένεια αναζητεί τον δράστη, ο οποίος, ωστόσο, βρίσκεται δίπλα τους. Είναι ένας Τούρκος που η μάνα του Βιζυηνού είχε περιθάλψει όταν είχε αρρωστήσει σοβαρά – διέπραξε τον φόνο κατά λάθος. Βασικό δίδυμο οι δύο μανάδες, η μάνα του Βιζυηνού και η μάνα του Τούρκου.

H σειρά τεσσάρων επεισοδίων «Ποίος ήτον ο φονεύς του αδελφού μου» θα προβληθεί με την καινούργια σεζόν στην prime time ζώνη της ΕΡT1. Είναι μία από τις συνολικά 4 μίνι σειρές μυθοπλασίας υψηλών ποιοτικών προδιαγραφών της δημόσιας τηλεόρασης που μεταφέρουν στην μικρή οθόνη διηγήματα σπουδαίων Ελλήνων λογοτεχνών.

Πηγή: ΕΡΤ / Ρεπορτάζ: Ματίνα Καλτάκη

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr