Ά. Ευθυμίου για τα εγκλήματα κατά γυναικών: Το φαινόμενο δεν αφορά μόνο την ΕΛ.ΑΣ. – Απαιτεί ολιστική αντιμετώπιση (video)

Στις έρευνες των Αρχών μετά το έγκλημα στη Φολέγανδρο που έχει σοκάρει την κοινή γνώμη αναφέρθηκε η εκπρόσωπος τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας Άννα Ευθυμίου, μιλώντας στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Συνδέσεις».

«Έχουν συλλεχθεί όλα τα απαραίτητα στοιχεία και υπάρχει ομολογία του δράστη. Τα ευρήματα έχουν σταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια και αναμένονται τα σχετικά αποτελέσματα, καθώς και το πόρισμα της ιατροδικαστικής έκθεσης» είπε η ίδια, ενώ πρόσθεσε σχετικά: «Το αν υπήρξε κάποιος ξυλοδαρμός ή ο,τιδήποτε άλλο θα φανεί στο πόρισμα της ιατροδικαστικής έκθεσης».

«Το φαινόμενο της βίας κατά των γυναικών παρατηρείται παγκοσμίως – δεν αφορά μόνο την Ελληνική Αστυνομία, απαιτεί ολιστική αντιμετώπιση. Πριν την διάπραξη του αδικήματος και πριν την τιμωρία υπάρχει πρόληψη, στην οποία σαφώς και επενδύει η ΕΛ.ΑΣ.», είπε ακόμη η κ. Ευθυμίου.

«Πρέπει σε τέτοιου είδους εγκλήματα να ακολουθεί αναπαράσταση συνοδεία του δράστη. Μόνο έτσι αποκαλύπτεται η αλήθεια» είπε στην ίδια εκπομπή ο δικηγόρος Παναγιώτης Μπαλακτάρης.

Πηγή: ΕΡΤ

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr
image}

Αφήστε μια απάντηση