Ένας στους δύο νέους 18 – 25 έχει εμβολιαστεί ή έχει κλείσει ραντεβού – Τι θα γίνει με την ομάδα 12 -15 ετών (video)

Για την ανησυχητική επιδημιολογική κατάσταση της χώρας, τους προβληματισμούς των επιστημόνων για την έξαρση των κρουσμάτων και τις εισηγήσεις των ειδικών για προαιρετικό εμβολιασμό των εφήβων 12 – 15 ετών, μίλησε στο ρεπορτάζ της, στην ΕΡΤ, η Σοφία Πατραμάνη.

“Σε ότι αφορά την ηλικιακή ομάδα 18 -25, ένας στους δύο έχει εμβολιαστεί ή έχουν κλείσει ραντεβού να εμβολιαστούν. Σε ότι αφορά την κατηγορία 15 – 17, μέχρι στιγμής, έχουν κλειστεί περισσότερα από 15.000 ραντεβού”, είπε στην εκπομπή “Από τις Έξι”.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της, οι μελέτες έχουν δείξει ότι τα εμβόλια είναι ασφαλή για την ηλικία των 12 ετών, ενώ εντός της εβδομάδας αναμένεται η επιτροπή να δώσει την έγκριση για τον εθελοντικό εμβολιασμό της ηλικιακής ομάδας 12 – 15 ετών και να θέσει θέμα υποχρεωτικού εμβολιασμού συγκεκριμένων επαγγελματικών ομάδων.

Μάλιστα, όπως ανέφερε, ο κίνδυνος για τους μη εμβολιασμένους είναι πολύ μεγάλος καθώς “μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, με την μετάλλαξη Δέλτα, μπορεί να κολλήσει κάποιος κορονοϊό. Η παραλλαγή Δέλτα είναι 60% πιο μεταδοτική από τη βρετανική μετάλλαξη, η οποία με τη σειρά της ήταν 50% πιο μεταδοτική από το αρχικό στέλεχος. Μέσα σε δώδεκα δευτερόλεπτα, μπορεί να κολλήσει κάποιος, αν δεν φοράει μάσκα, περιμένοντας να ανάψει το φανάρι”.

 

Ρεπορτάζ: Σοφία Πατραμάνη / ΕΡΤ

 

 

 

www.ertnews.gr

Γεωργία Παμπουχίδου
image}

Αφήστε μια απάντηση