Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες – Ενισχύονται οι δυνάμεις πυρόσβεσης

Δύσκολη ήταν η νύχτα για τη Σάμο, όπου το πύρινο μέτωπο μαίνεται ανεξέλεγκτο, στην περιοχή Βουρλιώτες, στα ανατολικά του νησιού. Αργά χθες βράδυ, η φωτιά έκαιγε σε δύσβατη περιοχή προς τη θέση Μάνα Κοκκαρίου. Ενισχύονται οι δυνάμεις στη δασική πυρκαγιά της Σάμου και επιχειρούν 85 πυροσβέστες με 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 17 οχήματα και κινητοποιήθηκαν 4 Α/Φ (3 CL 415 και το Beriev-200) και 6 Ε/Π, ενώ προσεγγίζουν ακτοπλοϊκώς από Πειραιά 52 πυροσβέστες με 22 οχήματα. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ.

Στο νησί μεταφέρονται ακτοπλοϊκώς από τον Πειραιά 52 πυροσβέστες με 22 οχήματα. Στις προσπάθειες συμμετέχουν εθελοντές μηχανήματα και υδροφόρες.

Τις πυροσβεστικές δυνάμεις συντονίζουν ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης και ο Εθνικός Διοικητής Πολιτικής Προστασίας Θεοδόσιος Δημακογιάννης. Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου, Γιώργος Στάντζος.

Η πυρκαγιά δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές, αλλά για προληπτικούς λόγους, εκκενώθηκαν προληπτικά δύο ξενοδοχεία και τρεις κατοικίες στη περιοχή Άγιος Φανούριος. Στο νησί βρίσκεται κλιμάκιο της Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού.

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr

Αφήστε μια απάντηση