Στ. Αρναουτάκης στο Πρώτο: Κάνουμε εκκλήσεις στον κόσμο να εμβολιαστούν, γιατί είναι μονόδρομος για να αποφύγουμε τα δυσάρεστα (audio)

«Υπάρχει μια αύξηση στα κρούσματα στο Ηράκλειο και το Ρέθυμνο, αλλά από την στιγμή που υπάρχει στις 2 περιφερειακές ενότητες και όλη η Κρήτη είναι ενιαία, υπάρχει μια αυξητική τάση και πρέπει να πάμε στον εμβολιασμό», τόνισε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Πρωινή Παρέα» με την Κατερίνα Σερέτη, ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, καθοδόν για την Κίσαμο στα Χανιά, προκειμένου μαζί με τους δημάρχους να πείσουν τον κόσμο σε περιοχές του νησιού, να προχωρήσουν μαζικά στον εμβολιασμό.

«Εμείς εκ μέρους της περιφέρειας κάνουμε συνεχώς στον κόσμο εκκλήσεις να πάνε να εμβολιαστούν, γιατί είναι μονόδρομος για να αποφύγουμε τα δυσάρεστα που μπορεί να έρθουν αργότερα», σημείωσε ο κ. Αρνατουτάκης.


Όπως ανέφερε, σε ένα 34% του πληθυσμού της Κρήτη έχουν γίνει οι 2 δόσεις των εμβολίων και γύρω στο 50% έχουν εμβολιαστεί με την μία δόση. «Υπάρχει μια βελτίωση στον εμβολιαστικό ρυθμό. Αυτή την στιγμή υπάρχει μια καλή ροή τουριστών. Η Κρήτη που έχει το 50% του ΑΕΠ της από τον τουρισμό, πρέπει να βελτιώσει τα ποσοστά εμβολιασμού, για να μην έχουμε δυσάρεστα. Μπορούμε να πιάσουμε τον στόχο του 50% του 2019, αρκεί να ακούσουμε τους επιστήμονες και τους ειδικούς».

Υπηρεσίες και υγειονομικά κλιμάκια της αυτοδιοίκησης στο νησί έχουν επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου, ενώ έχουν δημιουργήσει και ραδιοφωνικά σποτ.

www.ertnews.gr

Δανάη Γραφάκου
image}

Αφήστε μια απάντηση