YouTube Shorts: Μικρά, θεαματικά βίντεο από τον χρήστη, και στην Ελλάδα από τις 14/7 ― Πώς λειτουργεί και τι αλλάζει (videos με οδηγίες)

Την παγκόσμια διάθεση του πολυαναμενόμενου YouTube Shorts, που φέρνει την υπηρεσία και στην Ελλάδα, ανακοίνωσε η εταιρεία.

Η YouTube στοχεύει και σε επιπλέον λειτουργίες, «στήνοντας» έναν νέο χώρο δημιουργικότητας.

Η δημιουργία βρίσκεται στον πυρήνα των βίντεο μικρής διάρκειας, με την ετοιμασία και ανάρτηση Shorts να γίνεται εύκολα και γρήγορα.

Παρόλο που τα μικρής διάρκειας βίντεο είναι ήδη διαθέσιμα για προβολή μέσα από την πλατφόρμα του YouTube, οι Έλληνες χρήστες θα αποκτήσουν για πρώτη φορά πρόσβαση στα εργαλεία δημιουργίας των Shorts, όπως:

  1. την κάμερα πολλαπλών τμημάτων για την συρραφή διαφόρων βίντεο μαζί
  2. τη δυνατότητα ηχογράφησης με μουσική υπόκρουση
  3. τον έλεγχο της ταχύτητας αναπαραγωγής ,και πολλά άλλα.

Οι χρήστες θα μπορούν επίσης να χρησιμοποιήσουν ηχητικά αποσπάσματα από τα δισεκατομμύρια βίντεο που είναι διαθέσιμα στο YouTube, ξεκλειδώνοντας έτσι ένα χώρο διασκέδασης και δημιουργικότητας που δεν έχει προηγούμενο.

Οι δημιουργοί θα έχουν τον έλεγχο και θα μπορούν να επιλέγουν αν τα κανονικής διάρκειας βίντεο τους θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν με παραλλαγές, στην νέα υπηρεσία.

Επιπλέον, και ταυτόχρονα με τη διεθνή επέκταση του προϊόντος, το YouTube φέρνει μια νέα σειρά από λειτουργίες, διαθέσιμες σε όλες τις αγορές, όπως:

  • Προσθήκη κειμένου σε συγκεκριμένα σημεία στο βίντεο
  • Audio sampling από άλλα Shorts και προσθήκη στα δικό σας Shorts
  • Αυτόματη προσθήκη υποτίτλων στα Shorts σας
  • Μαγνητοσκόπηση έως και 60 δευτερολέπτων με την κάμερα του YouTube Shorts
  • Προσθήκη video clips από την μνήμη του κινητού σας σε βίντεο που δημιουργήθηκε μέσα από τη κάμερα του YouTube Shorts
  • Προσθήκη βασικών φίλτρων (filters) για χρωματική διόρθωση των Shorts, με περισσότερα εφέ να προστίθενται σύντομα

Πως να το κάνετε snappy

Πως να το κάνετε pop

Προσθέστε γραφικά με το #Shorts

Φτιάξτε διάθεση με το #Shorts με κείμενο στην οθόνη

Στηρίζοντας τους δημιουργούς

Το YouTube έχει βοηθήσει μια ολόκληρη γενιά δημιουργών να μετατρέψουν τη δημιουργικότητα τους σε επιχειρηματική δραστηριότητα και να γίνουν οι ίδιοι, οι εταιρείες media της επόμενης γενιάς. Τα τελευταία τρία χρόνια,έχουμε καταβάλει πάνω από 30 δις δολάρια σε δημιουργούς, καλλιτέχνες και εταιρείες μέσων.

Τα Shorts είναι ένας νέος τρόπος να βλέπουμε και να δημιουργούμε στο YouTube, γι’ αυτό και διερευνούμε διάφορους τρόπους για την εμπορική αξιοποίησή τους και την ανταμοιβή των δημιουργών για το υλικό τους. Έχουμε δεσμευτεί στην στήριξη της νέας γενιάς δημιουργών των Shorts και εργαζόμαστε συνεχώς ώστε να βρίσκουμε νέους τρόπους εμπορικής αξιοποίησης για το μέλλον.

Το YouTube Shorts θα είναι διαθέσιμο σε όλους τους χρήστες στην Ελλάδα, από την Τετάρτη 14 Ιουλίου. 

www.ertnews.gr

Βαγγέλης Λιακόγκονας