O καιρός με τον Παναγιώτη Γιαννόπουλο: Πολύ ισχυροί βοριάδες στο Αιγαίο έως την Δευτέρα

Πολύ ισχυροί βοριάδες στο Αιγαίο θα πνέουν κατά τη διάρκεια της ημέρας έως και τη Δευ-τέρα, σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο . Μάλιστα την Πα-ρασκευή θα έχουν την μεγαλύτερη ένταση , θα φτάνουν τα 7 με 8 μποφόρ. Οι θερμές αέ-ριες μάζες πάντως είναι εδώ και κυρίως στα δυτικά ηπειρωτικά όπου το θερμόμετρο θα φτάνει το μεσημέρι τους 38 με 39 βαθμούς

Την Πέμπτη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός και μόνο στην ανατολική και την κεντρική Μακεδονία καθώς και τη Θράκη θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες και πιθανώς στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες τις απογευματινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, με ένταση στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα στα ηπειρωτικά, κυρίως στα δυτικά και τη Θεσσαλία, θα φτάσει τους 38 και κατά τόπους τους 39 βαθμούς Κελσίου. στο Ιόνιο έως 37 βαθμούς, στο Αιγαίο από 31 μέχρι 35 βαθμούς.

Στην Αττική προβλέπεται ηλιοφάνεια, οι βόρειοι βορειοανατολικοι άνεμοι θα ενισχυθούν λίγο απο το μεσημέρι και θα φτάνουν τα 4 με 6 και στα ανατολικά τα 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 37 βαθμούς Κελσίου. Ομως στα ανατολικά θα εί-ναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις το από-γευμα οπότε πιθανώς να εκδηλωθούν τοπικές μπόρες κυρίως στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι πρόσκαιρα το απόγευμα νοτιοανατολικοί 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Την Παρασκευή ατα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και την Κρήτη προβλέπονται λίγες νεφώσεις που μετά το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες και πιθα-νόν μεμονωμένες καταιγίδες στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και την Ήπειρο.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο βόρειοι κατά τη διάρκεια της ημέρας τοπικά 7 με 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα φτάσει στα δυτικά ηπειρωτικά και τη Θεσσαλία τους 36 με 38. Χαμηλό-τερες θερμοκρασίες αναμένονται στις Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη με το θερμόμετρο το μεσημέρι να μην ξεπερνά τους 30 βαθμούς Κελσίου.

Αν και λίγο θα υποχωρήσει η θερμοκρασία το Σάββατο, από την Τρίτη οπότε και το μελτέ-μι σταδιακά θα εξασθενήσει η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και κυρίως στα δυτικά.

Παναγιώτης Γιαννόπουλος Φυσικός Μετεωρολόγος FRMetS

www.ertnews.gr

Μαρία Νικολαΐδου
image}

Αφήστε μια απάντηση