Ό καιρός με τον Παναγιώτη Γιαννόπουλο: Ισχυρά μελτέμια από Τετάρτη με διάρκεια

To κύριο χαρακτηριστικό του καιρού από την Τετάρτη έως την άλλη Δευτέρα θα είναι οι πολύ ισχυροί βοριάδες στο Αιγαίο, σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο .

Μεγαλύτερη ένταση θα την έχουν την Παρασκευή όπου τοπικά θα φτάνουν τα 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία πάντως στη δυτική Ελλάδα όπου δεν φτάνει η ευεργετική επί-δραση των μελτεμιών θα παραμείνει υψηλή θα πλησιάσει και τους 39 βαθμούς.

Την Τετάρτη προβλέπεται γενικά αίθριος και ηλιόλουστος καιρός. Υπάρχει πιθανότητα για τοπικές μπόρες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, το μεσημέρι μέχρι 37οC στη Μακεδονία στα υπόλοιπα ηπειρωτικά κατά τόπους τους 38 με 39οC, 31 με 34οC βαθμούς στα νησιά.

Στην Αττική προβλέπεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 4 και στα ανατολικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη επίσης προβλέπεται μια ηλιόλουστη ημέρα. Οι άνεμοι ασθενείς και πρόσκαιρα το απόγευμα νοτιοανατολικοί 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Την Πέμπτη στη Θράκη και την ανατολική και την κεντρική Μακεδονία προβλέπονται λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και από τις μεσημβρινές ώρες θα εκδηλωθούν
μεμονωμένες καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις κατά τόπους στα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο το μεσημέρι απόγευμα.

Οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο θα ενισχυ-θούν λίγο ακόμα και θα φτάνουν 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει, στα ηπειρωτικά τους 37 με 38 και κατά τόπους στα δυτικά τους 39οC. Oι χαμηλότερες θερμοκρασίες προβλέπονται στις Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη εκεί το θερμόμετρο δεν θα ξεπεράσει τους 31 βαθμούς Κελσίου.

Η θερμοκρασία πάντως στη δυτική Ελλάδα όπου δεν φτάνει η ευεργετική επίδραση των μελτεμιών θα παραμείνει υψηλή και τις επόμενες ημέρες , σε περιοχές μακριά από τη θάλασσα θα πλησιάζει και τους 39 βαθμούς.

Παναγιώτης Γιαννόπουλος Φυσικός Μετεωρολόγος FRMetS

www.ertnews.gr

Μαρία Νικολαΐδου

Αφήστε μια απάντηση