Σταϊκούρας: Συντηρητική η πρόβλεψη για 3,6% ανάπτυξη το 2021

«Είμαστε πιο συντηρητικοί στις προβλέψεις μας για την ανάπτυξης όταν την εκτιμούμε στο 3,6%, από ό,τι όλοι οι οίκοι, και εσείς μας επικρίνεται ότι είμαστε υπεραισιόδοξοι και ότι θα πέσουμε έξω…» ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας απαντώντας στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης κατά τη συζήτηση του Μεσοπρόθεσμου.

Βρείτε τα μεταξύ σας στο ΣΥΡΙΖΑ

Κατά την παρέμβασή του, ο υπουργός απευθυνόμενος στους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε πως η τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Αχτσιόγλου στις 9/6/2021 έλεγε ότι «είναι δεδομένο πως το 2021, θα σημειωθούν ρυθμοί ανάπτυξης κοντά στο 3%» και σχολίασε:

«Βρείτε τα, λοιπόν, μεταξύ σας. Θα σημειωθεί ή δεν θα σημειωθεί αυτή η ανάπτυξη; Άλλα λέει η τομεάρχης σας και άλλα μας λέτε εσείς σήμερα».

Ρεαλιστικός στόχος

Ο κ. Σταϊκούρας, παράλληλα, προς επίρρωση ότι η κυβέρνηση έχει θέσει έναν πολύ ρεαλιστικό στόχο για ανάπτυξη 3,6% το 2021, κατέθεσε έναν Πίνακα προβλέψεων για την ανάπτυξη από ελληνικούς και διεθνείς οικονομικούς οίκους που απεικονίζει πολύ υψηλότερες εκτιμήσεις από αυτές του 3,6%.

Ειδικότερα ανέφερε πως «η Τράπεζα Πειραιώς εκτιμά 6,3% εφέτος, η Εθνική τράπεζα προβλέπει 5,7%, η PPRS στο 5%, το Γραφείο παρακολούθησης του Προϋπολογισμού του Κράτους της Βουλής στο 3,6 έως 3,8%,η ΤτΕ στο 4,2%, η ΕΕ 4,1% και ο ΟΟΑΣΑ που έλεγε 1% πλέον λέει 3,8%» και τόνισε:

«Είμαστε οι πιο συντηρητικοί στις εκτιμήσεις μας σε σχέση με όλους τους οίκους και μας λέτε ότι έχουμε απομονωθεί; ότι η κυβέρνηση λέει ψέματα; έχει ασυνέπεια και μας κατηγορείται για εμπαιγμό;».

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Αφήστε μια απάντηση