Γκ. Μαγιορκίνης:Μικρή αύξηση των διαγνώσεων – Συνεχίζεται η αποκλιμάκωση της πίεσης στο σύστημα Υγείας (video)

ανέφερε o επίκουρος Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, Γκίκας Μαγιορκίνης, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης από το Υπουργείο Υγείας, την Πέμπτη 1/7/2021.

Όπως δήλωσε η επιδημία βρίσκεται σε μεταβατικό στάδιο σε πολλές χώρες καθώς έχουν προχωρήσει οι εμβολιασμοί. Σε παγκόσμια βάση από την αρχή της πανδημίας έχουν καταγραφεί 183 εκατομμύρια μολύνσεις και 4 εκατομμύρια θάνατοι. Γίνονται 378.000 διαγνώσεις την ημέρα.

Επίσης επισήμανε πως: «Η επιδημία στην Ευρώπη την τελευταία εβδομάδα έδειξε επιδείνωση της τάξης του 27% στις διαγνώσεις και 8% αύξηση στους θανάτους μεσοσταθμικά. O αριθμός των νέων διαγνώσεων ενισχύθηκε στο επίπεδο των 52.000 διαγνώσεων ανά ημέρα, ενώ ο αριθμός των θανάτων αυξήθηκε σε περίπου 870 ανά ημέρα. Aπό τις 47 χώρες, οι 25 έδειξαν βελτίωση της επιδημιολογικής κατάστασης. Σημαντική επιδείνωση ωστόσο βλέπουμε στο Ηνωμένο Βασίλειο, στην Πορτογαλία, την Ισπανία και τη Ρωσία»

Ακολούθως σχολίασε ότι συνεχίζεται η αποκλιμάκωση της πίεσης στο σύστημα Υγείας.

Αναφερόμενος στις ΜΕΘ τόνισε πως την τελευταία εβδομάδα ο αριθμός των νοσηλευομένων μειώθηκε κατά 28%, ενώ γίνονται λιγότερες από 50 εισαγωγές την ημέρα, ενώ το ισοζύγιο εισιτηρίων-εξιτηρίων παραμένει μικρότερο της μονάδας. Οι διαγνώσεις παρουσίασαν μικρή αύξηση της τάξης του 5% και σε ημερήσια βάση ανέρχονται περίπου στις 420.

O κ. Μαγιορκίνης δήλωσε ότι έχουν διανεμηθεί στη χώρα μας 31 εκατομμύρια self test και τα έχουν χρησιμοποιήσει 4,5 εκατομμύρια πολίτες.

Τέλος, επεσήμανε τους  κινδύνους της μετάλλαξης Δ για τους μη εμβολιασμένους.

www.ertnews.gr

Νάσος Μπράτσος
image}

Αφήστε μια απάντηση