Στο Ηράκλειο ο Β. Κικίλιας για το νέο σχέδιο εμβολιασμών στο νησί

Το επιχειρησιακό σχέδιο για την εντατικοποίηση των εμβολιασμών στην Κρήτη παρουσιάζει σήμερα στο Ηράκλειο ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Ο υπουργός προεδρεύει σε ημερίδα, που διεξάγεται αυτή την ώρα κεκλεισμένων των θυρών στο Πολιτιστικό Κέντρο του Ηρακλείου, με τη συμμετοχή του Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, βουλευτών, εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης, της Υγείας, του Τουρισμού και άλλων φορέων.

Στόχος είναι να αναπτυχθεί τείχος ανοσίας με την αύξηση των εμβολιασμών, καθώς η Κρήτη υπολείπεται κατά πέντε ποσοστιαίες μονάδες της υπόλοιπης χώρας, με μόλις το ένα τρίτο του γενικού πληθυσμού να έχει ολοκληρώσει τον εμβολιασμό του.

“Πρωτιά στον Τουρισμό δε νοείται χωρίς πρωτιά στους εμβολιασμούς” ανέφερε προερχόμενος στο Πολιτιστικό Κέντρο ο κ. Κικίλιας απευθυνόμενος στους τοπικούς φορείς που τον υποδέχθηκαν, στέλνοντας το μήνυμα της αναγκαία εμβολιαστικής κάλυψης του πληθυσμού για την” θωράκιση” από το ινδικό στέλεχος της ” ναυαρχίδας” του ελληνικού τουρισμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες το επιχειρησιακό σχέδιο προβλέπει κινητά κλιμάκια και κατ’ οίκον εμβολιασμούς, σε συνεργασία της 7ης ΥΠΕ, με την Αυτοδιοίκηση και τους ιδιώτες γιατρούς.

Ο κ. Κικίλιας το απόγευμα θα συμμετάσχει σε ανάλογη σύσκεψη στον Άγιο Νικόλαο και αύριο στο Ρέθυμνο και τα Χανιά.

Ρεπορτάζ: Νεκταρία Μανουσουδάκη

www.ertnews.gr

Αγγελική Μανουσέλη
image}

Αφήστε μια απάντηση