Προβληματισμός στους εστιάτορες από τον διαχωρισμό στην εστίαση (video)

Ο διαχωρισμός σε αμιγώς για εμβολιασμένους και μικτούς χώρους, προκαλεί προβληματισμό στους εστιάτορες. Οι καταστηματάρχες θα πρέπει να επιλέξουν σε ποια κατηγορία θα ανήκουν και οι περισσότεροι όπως καταδεικνύει το ρεπορτάζ τις ΕΡΤ, έχουν την πρόθεση να δηλωθούν ως μικτά καταστήματα εστίασης και αυτό γιατί είναι καλοκαίρι, είναι ανοιχτοί οι χώροι και μπορούν να φιλοξενούν τους πελάτες τους σε χώρους εξωτερικούς.

Το εάν ένα κατάστημα εστίασης φιλοξενεί μόνο εμβολιασμένους ή μικτό πληθυσμό θα αναγράφεται σε ειδική σήμανση στις εισόδους των καταστημάτων και μπορούν να την προμηθευτούν τις αμέσως επόμενες ημέρες. Εάν σκοπεύει κάποιος να επισκεφτεί έναν κλειστό χώρο είτε πρόκειται για χώρο εστίασης ή ψυχαγωγίας οφείλει να έχει κάνει μοριακό ή rapid test και να το έχει δηλώσει ψηφιακά στη σχετική πλατφόρμα και μέσω μιας εφαρμογής που θα λειτουργήσει τις επόμενες ημέρες να μπορεί να επιδείξει τον κωδικό που θα έχει στο κινητό του. Σε αυτό οι καταστηματάρχες επισημαίνουν ότι θα χρειαστούν επιπλέον προσωπικό στις εισόδους για έλεγχο στους πελάτες τους, φοβούνται τους διαπληκτισμούς και αντιπροτείνουν να λειτουργήσουν οι εσωτερικοί χώροι με ιονιστές.

Ειδικότερα, σε κλειστούς χώρους εστιατορίων, καφέ, μπαρ, σινεμά και θεάτρων αμιγώς για εμβολιασμένους θα επιτρέπεται η είσοδος σε όσους έχουν συμπληρώσει 14 μέρες από τον πλήρη εμβολιασμό τους και όσους έχουν νοσήσει το τελευταίο εξάμηνο, ενώ στους μεικτούς χώρους οι πολίτες θα πρέπει πρώτα να έχουν κάνει rapid ή μοριακό τεστ. Οι ανήλικοι που δεν έχουν εμβολιαστεί σε καφέ, εστιατόρια, κινηματογράφους, θέατρα ανοιχτά και κλειστά γήπεδα θα προσέρχονται με δήλωση self test από τους γονείς τους.

Στους αμιγείς υπαίθριους χώρους ψυχαγωγίας καθημένων πλην γηπέδων θα ισχύει η πληρότητα 85% και δεν θα απαιτείται μάσκα ενώ στα αμιγή υπαίθρια και κλειστά κέντρα διασκέδασης η πληρότητα θα ανέρχεται στο 60%.

Ρεπορτάζ: Άντζελα Ζούγρα

Πηγή: ΕΡΤ

www.ertnews.gr

Ρούλα Κρικώνη
image}

Αφήστε μια απάντηση