Αποκλειστικό ΕΡΤ: Εικόνες σοκ στις πιάτσες των ναρκωτικών

Εικόνες από τις πιάτσες ναρκωτικών στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας κατέγραψε η κάμερα της ΕΡΤ. Εικόνες με χρήστες να σέρνονται στις γραμμές του τρένου. Άλλοι καπνίζοντας «σίσα», το ναρκωτικό που φτιάχνεται από υγρά μπαταρίας. Στις προσόψεις των πολυκατοικιών, στα πεζοδρόμια δίπλα σε μικρά παιδιά. Η κατάσταση απελπιστική τόσο για τους κατοίκους όσο και για τους καταστηματάρχες.

Χρήστης ναρκωτικών ουσιών έχει πέσει μέσα στις ράγες του τρένου, δίπλα από την πλατεία Αττικής, Ο οδηγός της αμαξοστοιχίας έχει σταματήσει το τρένο και έχει κατέβει για να τον βοηθήσει και να προσπαθήσει να τον πείσει να απομακρυνθεί από τις ράγες, η κάμερα της ΕΡΤ καταγράφει το περιστατικό.

Στο ίδιο σημείο το σκηνικό γίνεται τρομακτικό τα βράδια. Άνθρωποι-φαντάσματα μπαίνουν μέσα στο χώρο όπου βρίσκονται οι ράγες του τρένου και φτιάχνουν το φθηνό ναρκωτικό σίσα, το θανατηφόρο κοκτέιλ από υγρά μπαταρίας και μεθαμφεταμίνη. Τα λαμπυρίσματα μέσα στο σκοτάδι προέρχονται από τις φλόγες των τοξικοεξαρτημένων που ετοιμάζουν τη δόση τους.

«Πως βλέπετε τις πυγολαμπίδες στο παραμύθι του Πίτερ παν, έτσι γέμιζαν οι γραμμές του τρένου με φωτιές γιατί έφτιαχναν το σίσα, που μετά μάθαμε ότι όταν το παίρνουν δε μπορούν να κοιμηθούν για 48 ώρες. Ο κύριος Αντώνης κάνει 10 λεπτά για να βγει από το σπίτι του, γιατί φοβάται, βλέπετε την ασφαλισμένη πόρτα του πως είναι…», δήλωσε ο Γιάννης Χριστόπουλος, κάτοικος της πλατείας Αττικής.

Μία δόση του Σίσα κοστίζει τρία ευρώ και μπορεί να αποβεί μοιραία… Στο πάρκο Αταλάντης, όπου έχει μετακομίσει η πιάτσα του Σίσα από την οδό Λιοσίων, χρήστες ναρκωτικών σωριάζονται στα πεζοδρόμια και στις εισόδους των πολυκατοικιών. Χαρακτηριστικά είναι τα πλάνα που έχει καταγράψει η ΕΡΤ με το μικρό παιδί που περνάει δίπλα από ζευγάρι που κάνει χρήση…

«Έρχονται εδώ από όλες τις περιοχές. τις προάλλες καθόμασταν και ήρθε ένας και άρχισε να μας λέει “θέλετε σίσα;”, “θέλετε δόση;”», αναφέρει ο Χρήστος Καβούνας, κάτοικος της πλατείας Αττικής.

Αποκαρδιωτική είναι η εικόνα με τους ανθρώπους που ψάχνουν με φακούς μέσα στο σκοτάδι για κρυμμένα ναρκωτικά, που σύμφωνα με αστυνομικές πηγές διακινούνται γύρω από το πάρκο Αταλάντη από άτομα που τα προμηθεύονται από περιοχές της δυτικής Αττικής, όπως το Μενίδι και το Ζεφύρι.
Στην οδό Κωνσταντινουπόλεως στα Σεπόλια, μέσα στις ράγες του τρένου, είναι ο χώρος απόκρυψης των ναρκωτικών ουσιών.

Στην πλατεία Αττικής ξεσπούν συμπλοκές ανάμεσα σε συμμορίες που λυμαίνονται την περιοχή, με τους κατοίκους να βλέπουν άντρες να τρέχουν και να φωνάζουν κρατώντας ρόπαλα.

Οι κάτοικοι ζητούν περισσότερη αστυνόμευση και προγραμματίζουν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας.

Ρεπορτάζ: Αλέξανδρος Καλαφάτης

Πηγή: ΕΡΤ

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr

Αφήστε μια απάντηση