Α. Πελώνη: Επενδύσεις στην πράσινη και ψηφιακή οικονομία και 200.000 νέες θέσεις εργασίας

Θέματα τρέχουσας επικαιρότητας έθιξε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτώ η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

Η κ. Πελώνη ανέφερε ότι μπήκε σε εφαρμογή το Ταμείο Ανάκαμψης της Ε.Ε. που προέκυψε από πρωτοβουλία του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη σε συνεργασία με άλλους οκτώ Ευρωπαίους ηγέτες. Η Ελλάδα θα ενισχυθεί με 31 δις ευρώ σε επιδοτήσεις και δάνεια, είναι από τις χώρες που θα ενισχυθούν πρώτες, με τα χρήματα αυτά να κατευθύνονται σε 175 κρίσιμες επενδύσεις, έργα και μεταρρυθμίσεις. Δήλωσε ότι θα δημιουργηθούν 200.000 νέες θέσεις εργασίας, καθώς και ότι θα ενισχυθεί κατά 7% η οικονομική ανάπτυξη.
Ανέφερε ότι οι περισσότεροι πόροι θα κατευθυνθούν στην πράσινη και ψηφιακή οικονομία.
Όπως ανέφερε μειώνεται ο ΦΠΑ σε Κω, Λέσβο, Χίο, Λέρο, Σάμο, νησιά που φιλοξενούν δομές για πρόσφυγες.

Nέα βήματα ελευθερίας προς την κοινωνική και οικονομική ζωή , δίνει η βελτίωση της επιδημιολογικής κατάστασης, ενώ ο μέσος όρος κρουσμάτων τις τελευταίες επτά ημέρες ήταν 617, δηλαδή σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα μείωση της τάξης του 37%. Επίσης η κ. Πελώνη υπενθύμιση τα μέτρα χαλάρωσης που ανακοινώθηκαν την Πέμπτη 17/6. Τόνισε ότι πρέπει να διαφυλάξουμε αυτή την κατάσταση που προέκυψε από τις προσπάθειες όλων με όπλο τα self test και των εμβολιασμών. Δήλωσε ότι όπως έγινε συμφωνία στην Αχαΐα για να διανέμονται self test, έτσι θα υπάρξουν ανάλογες προσπάθειες και σε άλλες περιοχές.
Eπίσης έκανε γνωστό ότι ο πρωθυπουργός έχει στα χέρια του τη σύσταση της επιτροπής βιοηθικής και το θέμα της υποχρεωτικότητας ή μη των εμβολιασμών.
Η σύσταση θα δημοσιοποιηθεί το απόγευμα.

Για το πρόγραμμα του πρωθυπουργού, ανέφερε ότι τη Δευτέρα θα επισκεφτεί την Αίγυπτο, όπου θα συναντήσει τον πρόεδρο, τον πρωθυπουργό της χώρας, τους ομογενείς και τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής. Την Τρίτη στο Μέγαρο Μαξίμου θα χει συνάντηση με την ηγεσία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, ενώ την Τετάρτη θα συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο.

Επίσης συνεχάρη την ΕΛΑΣ για την εξιχνίαση της δολοφονίας στα Γλυκά Νερά.

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr

Αφήστε μια απάντηση