Σε θετικό κλίμα η συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν στις Βρυξέλλες (video)

Σε καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ρετζέπ Ερντογάν, στις Βρυξέλλες στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ.

Για συνάντηση που διεξήχθη σε θετικό κλίμα κάνουν λόγο ελληνικές διπλωματικές πηγές σε μια πρώτη αποτίμηση της συνάντησης Μητσοτάκη – Ερντογάν που διήρκεσε ακριβώς μία ώρα.

Οι ίδιες πηγές σημείωναν χαρακτηριστικά ότι «έσπασε ο πάγος» και ότι οι δύο ηγέτες συμφώνησαν «να αφήσουν πίσω την ένταση του 2020, παρά τις πολύ σημαντικές διαφωνίες που υπάρχουν».

Νωρίτερα ο απεσταλμένος της ΕΡΤ στις Βρυξέλλες, Νίκος Μελέτης είχε πει: «Μεγάλο το ενδιαφέρον της συνάντησης καθώς γίνεται μετά από μία περίοδο μεγάλης έντασης αλλά και αποκλιμάκωσης η οποία θέλουμε να συνεχιστεί και να είναι ειλικρινείς οι προθέσεις της άλλης πλευράς όταν μιλάει για θετική ατζέντα. Βεβαίως, ο όρο πάντα είναι οι σχέσεις καλής γειτονίας, ο σεβασμός του Διεθνούς Δικαίου και η αποφυγή μονομερών ενεργειών οι οποίες υπονομεύουν κάθε προσπάθεια να υπάρξει αυτή η θετική ατζέντα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, τουλάχιστον στα θέματα που μπορεί να έχουμε συνεργασία».

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr

Αφήστε μια απάντηση