Ένας νεκρός από τη νεροποντή στη Θεσσαλονίκη – Μπουρίνι στην Αττική με καταιγίδα, χαλάζι και… υδροστρόβιλο

Έναν νεκρό άφησε πίσω της η κακοκαιρία-εξπρές που χτύπησε ταυτόχρονα πολλές περιοχές της χώρας. Ορμητικός χείμαρρος στην Πολίχνη Θεσσαλονίκης παρέσυρε το αυτοκίνητο ενός άτυχου άνδρα, ο οποίος δεν πρόλαβε να αντιδράσει. Στην Αττική, το μεσημέρι του Σαββάτου, η καταρρακτώδης βροχή πλημμύρισε δρόμους στα βόρεια και ανατολικά προάστια, ενώ έπεσε χαλάζι και σχηματίστηκε μέχρι και υδροστρόβιλος στην ανατολική της ακτή.

Σοκαρισμένοι οι κάτοικοι της Πολίχνης παρακολουθούσαν τις προσπάθειες των διασωστών του ΕΚΑΒ να επαναφέρουν στη ζωή τον άτυχο άνδρα που ανασύρθηκε από τον χείμαρρο. Επί ώρα του έκαναν μαλάξεις, αλλά ήταν ήδη νεκρός.

Στο σημείο έφτασε πλήρωμα του ΕΚΑΒ που παρέλαβε τη σορό και τη μετέφερε στο νοσοκομείο.

Από νωρίς άνδρες της Πυροσβεστικής χτένιζαν το ρέμα του Ξηροποτάμου σπιθαμή προς σπιθαμή για τον εντοπισμό οδηγού, το όχημα του οποίου παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά κοντά στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου.

Τη συμπρωτεύουσα χτύπησε ισχυρή καταιγίδα με έντονη βροχή και χαλάζι.

Ανάλογα ήταν τα φαινόμενα και στην Αττική. Νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου οι ουρανοί άνοιξαν, προκαλώντας πρόσκαιρα κυκλοφοριακά προβλήματα στους κεντρικούς οδικούς άξονες.

Στην περιοχή της Αρτέμιδας καταγράφηκε ένα σπάνιο φυσικό φαινόμενο που ονομάζεται υδροσίφωνας.

Ρεπορτάζ: Στέλιος Νικητόπουλος, Κάτια Νιάκαρη, Άννα Βλαχοπαναγιώτη

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr
image}

Αφήστε μια απάντηση