Ζάκυνθος: Η λεπτομέρεια που πρόδωσε τους δολοφόνους της 37χρονης – Αποκαλυπτικός διάλογος των δυο κατηγορουμένων (video)

Εξιχνίασαν οι Αρχές τη δολοφονία της συζύγου του επιχειρηματία που σημειώθηκε πριν από ακριβώς έναν χρόνο στη Ζάκυνθο, αποφαινόμενες ότι την εκτέλεση φέρεται να οργάνωσε μέσα από τη φυλακή απότακτος αστυνομικός.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ασφάλεια είναι πολύ κοντά και στα ίχνη των εκτελεστών του 54χρονου επιχειρηματία, που ήταν και ο αρχικός στόχος.

Συγκεκριμένα, μετά τον εντοπισμό του σκάφους στο Πόρτο Ζόρο, οι αστυνομικοί ερεύνησαν την περιοχή και μέσα σε θάμνους, βρήκαν έναν κουβά και απορρυπαντικά που χρησιμοποίησαν για να καθαρίσουν το φουσκωτό.

Στον κουβά, είχε κολλήσει η απόδειξη αγοράς. Εντόπισαν το κατάστημα στο χωριό Βασιλικό, και από το οπτικό υλικό ταυτοποίησαν τον 35χρονο Ζακυνθινό που έκανε την αγορά. Κατόπιν, ακολουθώντας τα ίχνη του 35χρονου, έφτασαν στους εκτελεστές της άτυχης γυναίκας.

Στη συνέχεια κατέθεσε ο προστατευόμενος μάρτυρας και έδεσαν την υπόθεση. Στο διαβιβαστικό της αστυνομίας, υπάρχουν διάλογοι περιφερειακών μελών της οργάνωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες το φουσκωτό σκάφος το μετέφερε μέχρι την Κόρινθο ο σωματοφύλακας του εφοπλιστή, και στη συνέχεια το φόρτωσαν σε φορτηγό και μέσω Καλαμάτας, το έκρυψαν στη αποθήκη στη Σκαφιδιά Ηλείας.

Χαρακτηριστικός είναι ο διάλογος δύο κατηγορουμένων:

Α: Ο άλλος τι έκανε; Κατεβαίνει και;

Β: Ναι έχει μείνει στο δρόμο κάπου έρχεται προς τα εκεί, αλλά τώρα τι ώρα δεν ξέρω. Έμεινε κάπου στην Κόρινθο.

Α: Πριν πόση ώρα στο είπε αυτό;

Β: Ε πριν κάνα μισάωρο.

Σε άλλο διάλογο ο οδηγός της μηχανής βρίζει τον εκτελεστή που δεν σκότωσε τον Κορφιάτη, ενώ μαλώνουν μεταξύ τους για το τι θα πουν στον απότακτο αστυνομικό.

Μάλιστα, ο οδηγός της μηχανής θέλει να πάνε στο νοσοκομείο για «να τον τελειώσουν» αλλά ο εκτελεστής είναι σίγουρος πως θα πεθάνει από τα τραύματα.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Γεραφέντης

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr
image}

Αφήστε μια απάντηση