Ν. Βασιλάκος: Τι πρέπει να προσέχουμε στις ηλεκτρονικές συσκευές για να μην υπερθερμαίνονται (video)

Για το πρόβλημα της υπερθέρμανσης ηλεκτρονικών συσκευών και τους τρόπους ασφαλών αγορών μίλησε στην ΕΡΤ ο Νίκος Βασιλάκος, Πρόεδρος της INTERNET NOW.

«Αποδεχόμαστε ως χώρα ότι έχουμε υψηλές θερμοκρασίες. Θα δείτε ότι οι ακριβές συσκευές βγάζουν ειδοποίηση όταν έχουν υπερθερμανθεί. Μία συσκευή (κινητό τηλέφωνο, laptop) που έχει μείνει μία ώρα μέσα στο αυτοκίνητο εμφανίζει αυτή την ειδοποίηση. Οι συσκευές, οι οποίες δεν είναι τόσο ακριβές, δεν βγάζουν τέτοια ειδοποίηση, με αποτέλεσμα να πιάνουμε μια συσκευή και να είναι πολύ θερμή», διευκρινίζει ο κ. Βασιλάκος και εξηγεί:

«Σε αυτές τις περιπτώσεις το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε είναι να φροντίσουμε να έχουμε γνήσια θήκη, γνήσια μπαταρία και πιστοποιημένο φορτιστή. Η φόρτιση να γίνεται σε πρίζα που δεν έχει διαρροή. Η γείωση χρειάζεται διότι υπάρχει ηλεκτρισμός, ο οποίος πρέπει να διαφύγει από συγκεκριμένο σημείο».

Καλεσμένος στην εκπομπή «Από τις έξι» ο ειδικός στην τεχνολογία αναφέρθηκε και στο θέμα της φόρτισης των ηλεκτρονικών μας συσκευών.

«Όταν κλείνει η οθόνη μια-δύο φορές δεν συνεχίζουμε τη φόρτιση. Οι σύγχρονες μπαταρίες έχουν μνήμη. Έτσι πρέπει να αφήνω να τελειώνει η μπαταρία και μετά να τη φορτίζω, αλλιώς θα την καταστρέψω. Το ίδιο κάνουμε και όταν αγοράζουμε μια καινούργια συσκευή», επισήμανε ο Πρόεδρος της INTERNET NOW.

Τι πρέπει να προσέχουμε

Σύμφωνα με τον κ. Βασιλάκο πρέπει πάντα να εξετάζουμε το θέμα της εγγύησης. «Εάν έχετε αγοράσει από κατάστημα που σας ενημερώνει ότι έχετε διετή εγγύηση, τότε δικαιούστε αντικατάσταση συσκευής. Επίσης, αν αγοράσετε από σύστημα πληρωμών, το οποίο διασφαλίζει επέκταση εγγύησης, τότε δικαιούστε δύο χρόνια εγγύηση από τον κατασκευαστή και ένα έτος από το σύστημα πληρωμών που επιλέξατε. Όλες οι αγορές πρέπει να γίνονται με πιστωτικές κάρτες, καθώς με αυτό τον τρόπο υπάρχει η δυνατότητα -εντός 45 ημερών- επιστροφής της συσκευής».

 

www.ertnews.gr

Γεωργία Παμπουχίδου
image}

Αφήστε μια απάντηση