«Έξυπνα» ενεργειακά παγκάκια υποστήριξης ΑμεΑ στον Πειραιά

Τα πρώτα «έξυπνα» ενεργειακά παγκάκια υποστήριξης ΑμεΑ, με πολλαπλές λειτουργίες, τοποθέτησε ο Δήμος Πειραιά.

Όπως αναφέρει η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας: “Το infokiosk παγκάκι του Πειραιά βρίσκεται στο Ρολόι στο Πασαλιμάνι και το έξυπνο παγκάκι υποστήριξης ΑμεΑ στην Ακτή Μουτσοπούλου και 2ας Μεραρχίας.

Ο Δήμος Πειραιά είναι ο πρώτος Δήμος στη χώρα που τοποθετεί παγκάκι υποστήριξης ΑμεΑ, το οποίο διαθέτει ειδικό κάθισμα με πλευρικό πτυσσόμενο στήριγμα και ειδική μεταλλική πρίζα με κλειδί, παρέχοντας τη δυνατότητα φόρτισης ηλεκτρικών αμαξιδίων, ποδηλάτων κ.α. Τα παγκάκια διαθέτουν φωτοβολταϊκό πάνελ στις οροφές τους, γεγονός που τα κάνει απολύτως αυτόνομα ενεργειακά χάρη στη συλλογή ηλιακής ενέργειας.

Επιπροσθέτως, το infokiosk διαθέτει, μεταξύ άλλων, 4 θύρες USB για ενσύρματη φόρτιση, διασύνδεση στο Internet μέσω 4G wifi, προβολή – επικοινωνία μέσω Social WiFi, ηχεία για ενημερώσεις, μια μικρή οθόνη για ώρα, ημερομηνία και θερμοκρασία, καθώς και μια μεγάλη οθόνη με χρήσιμες πληροφορίες, όπως καιρός, ενημερώσεις, ανακοινώσεις κ.ά.. Πρόκειται για αντιβανδαλιστικές antigraffiti κατασκευές.

Τα «έξυπνα» ηλιακά παγκάκια είναι σύγχρονα, καινοτόμα, όμορφα σχεδιασμένα, παρέχουν οικονομικά, κοινωνικά και περιβαλλοντικά οφέλη στην πόλη και είναι σχεδιασμένα από ελληνική εταιρεία”.

«Ο Δήμος Πειραιά πρωτοπορεί, με μια ακόμη καινοτόμα πρωτοβουλία, τοποθετώντας δύο «έξυπνα» παγκάκια με πολλαπλές λειτουργίες για τους δημότες, ένα εκ των οποίων είναι το πρώτο παγκάκι που μπαίνει σε δήμο, με θέση για ΑμεΑ. Βρισκόμαστε σε μια νέα εποχή, πρέπει να πάμε σε σύγχρονες λύσεις, θέλουμε να είμαστε μια έξυπνη» πόλη», δήλωσε ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης.

www.ertnews.gr

Νάσος Μπράτσος
image}

Αφήστε μια απάντηση