Συνεργασία Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, Cisco και ΟΝΕΧ για τη δημιουργία Διεθνούς Κέντρου Θαλάσσιας Τεχνολογίας & Καινοτομίας στη Σύρο

Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, Cisco και ΟΝΕΧ, με σκοπό τη δημιουργία Διεθνούς Κέντρου Θαλάσσιας Τεχνολογίας και Καινοτομίας στη Σύρο, υπεγράφη χθες στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Η δημιουργία του Διεθνούς Κέντρου Θαλάσσιας Τεχνολογίας & Καινοτομίας στο νησί της Σύρου , ανακοινώθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο από τον παγκόσμιο κολοσσό της πληροφορικής CISCO σε συνεργασία με την ONEX Neorion Shipyards, στόχος του οποίου είναι να παρέχει στις επιχειρήσεις μια ευρεία σειρά τεχνολογικών εργαλείων για την ενίσχυση τόσο της οικονομικής όσο και της περιβαλλοντολογικής βιωσιμότητας τους.
«Το Διεθνές Κέντρο Θαλάσσιας Τεχνολογίας και Καινοτομίας είναι μία νίκη για τη βιώσιμη και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξη. Η στήριξη και η συμπαράσταση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου σε αντίστοιχες μελλοντικές πρωτοβουλίες θα είναι αμέριστη», δήλωσε ο κ. Γιώργος Χατζημάρκος, Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, ενώ ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ONEX Neorion Shipyards, Πάνος Ξενοκώστας, σημείωσε ότι η Σύρος γίνεται η τεχνολογική πρωτεύουσα του Αιγαίου και το Νότιο Αιγαίο ηγέτης μιας νέας εποχής πολιτών και κοινωνίας του κόσμου, προσθέτοντας «όλες οι θάλασσες οδηγούν στη Σύρο, όλες οι θάλασσες οδηγούν στο Νότιο Αιγαίο μας».

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Geoffrey Pyatt, ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης, ο ΓΓ Νοτίου Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Εμμανουήλ Κουτουλάκης και ο πρώην Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και βουλευτής Κυκλάδων, Ιωάννης Βρούτσης.

www.ertnews.gr

Χριστίνα Μέγα