Π.τ.Δ στη συνάντηση με Σαρλ Μισέλ: Να επιδιωχθεί η εμπλοκή των νέων στο διάλογο για το μέλλον της Ευρώπης (video)

Στο περιθώριο του εορτασμού για τα 40 χρόνια από την ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου υποδέχτηκε σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ.  Η πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε την άποψη ότι πρέπει να επιδιωχθεί η εμπλοκή των νέων ανθρώπων στο διάλογο για το μέλλον της Ευρώπης  κατά τη συνάντησή της με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Από την πλευρά του ο κ. Μισέλ αναφέρθηκε στους τρεις κοινούς στόχους που μοιράζονται Ελλάδα και ΕΕ τονίζοντας ότι η Διάσκεψη για το μέλλον της Ευρώπης θα κινητοποιήσει όλους τους πολίτες της ΕΕ.

Αναφερόμενος στο ζήτημα αυτό τόνισε ότι, εναπόκειται σε μας να αποφασίσουμε τι είναι αυτό το οποίο επιθυμούμε για τα επόμενα 30 ή για τα επόμενα 50 χρόνια, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για αυτό το μεγάλο πρότζεκτ. Πιστεύω, είπε, πως  ότι αυτό το ζήτημα θα είναι στο επίκεντρο των συζητήσεων της Διάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης, και δεν θα είναι μια συζήτηση που θα αφορά μόνο υπουργούς και υψηλόβαθμα στελέχη των θεσμικών οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κατέληξε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Ρεπορτάζ: Χρύσα Ρουμελιώτη

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr
image}

Αφήστε μια απάντηση