Ο καιρός με τον Π. Γιαννόπουλο: Αίθριος το Σάββατο, μπόρες στα βόρεια την Κυριακή (video)

Γενικά αίθριος καιρός προβλέπεται το Σάββατο με τη θερμοκρασία στα ανατολικά ηπειρωτικά να ξεπερνά τους 30 βαθμούς, σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο.

Πιο αναλυτικά το Σάββατο προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Μόνο στα βουνά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης είναι πιθανόν τις μεσημβρινές απογευματινές ώρες να εκδηλωθούν λίγες μπόρες. Από το απόγευμα θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις στην Πελοπόννησο και το νότιο Αιγαίο. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5, στα νοτιοανατολικά πελάγη 6 και από το απόγευμα στα Δωδεκάνησα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα ηπειρωτικά. Στη Θεσσαλία ,την ανατολική Πελοπόννησο και την ανατολική Στερεά το μεσημέρι έως 32 βαθμούς, σε περιοχές μακριά από τη θάλασσα.

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και από το μεσημέρι νότιοι με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Και στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4, πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή στα βόρεια προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως από τις μεσημβρινές ώρες, ενώ βαθμιαία θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές μικρής διάρκειας κυρίως στα κεντρικά ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στο Ιόνιο βορειοδυτικοί βαθμιαία 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Την Δευτέρα σε αρκετές περιοχές στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες και πιθανόν το μεσημέρι απόγευμα πρόσκαιρα και στην Αττική. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση.

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr
image}

Αφήστε μια απάντηση