Επιστρέφει το TEDxNTUA με τη μορφή… θερινού σινεμά (video)

Το ΤEDxNTUA 2021 με θέμα το «Ubuntu» θα διεξαχθεί με έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο από τις μέχρι τώρα συνηθισμένες ημερίδες. Τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα η ομάδα του TEDxNTUA έπρεπε να αποφύγει ένα κλειστό αμφιθέατρο ως χώρο διεξαγωγής της εκδήλωσης και έτσι, κατέληξε στη λύση του θερινού σινεμά. Αυτή τη πρωτότυπη ιδέα περιέγραψαν στην εκπομπή της ΕΡΤ «Από τις Έξι» ο Θέμης Τσαρούχας και ο Δημήτρης Μάτσης, δύο μέλη της ομάδας.

Στην ουσία φέτος οι ομιλίες των καλεσμένων θα είναι μαγνητοσκοπημένες και να θα προβληθούν με τη μορφή ταινίας στον βιομηχανικό χώρο του Μεταλλουργείου στον Κεραμεικό. Με αυτό τον τρόπο θα τηρηθούν και όλα τα μέτρα προστασίας για τον κορονοϊό, αλλά και η δια ζώσης διεξαγωγή της εκδήλωσης.

Το φετινό θέμα από το οποίο θα είναι εμπνευσμένες οι φετινές ομιλίες είναι το αφρικανικό γνωμικό «Ubuntu», που σημαίνει «εγώ είμαι επειδή εσύ είσαι» και συμβολίζει την ενότητα, την ανθρωπιά, την πληρότητα, την αλληλεγγύη και την πίστη σε ένα παγκόσμιο δεσμό που ενώνει όλη την ανθρωπότητα.

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr